Home

Podkategorie

  • Jamón serrano

    Jamón serrano je sušená šunka z bílého prasete. Serrano se tak řadí do stejné kategorie, do které patří známé italské prosciutto crudo (např. parmská šunka) či francouzský jambon de Bayonne. Serrano se dělí na šunku z přední kýty (paleta), která váží zhruba 4 až 5 kg, a šunku ze zadní kýty (jamón), vážící 6 až 8 kg.

    Speciální nabídka

    Při nákupu každého jamónu serrano máte nárok na slevu na produkty uvedené na kartě daného jamónu.

    |

    Bez konzervantůSušené šunky z bílého prasete.

  • Jamón ibérico

    Jamón ibérico je vyráběn ze speciální rasy černých prasat iberských. Iberská rasa prasete je mnohem vzácnější než bílá rasa běžného prasete a vykazuje oproti ní několik zásadních výhod, které se projevují v chuti, vůni a konzistenci jamónu. Ve Španělsku se na celkové produkci jamónu podílí jamón ibérico pouze z 10 %. Základním typem sušené šunky z iberského prasete je Jamón ibérico de cebo (zadní kýta) nebo Paleta ibérica de cebo (přední kýta). Maso iberských prasat může získat další chuťový odstín při dokrmování prasete žaludy ve volném výběhu. Pokud prasata získají požadovanou hmotnost výhradně konzumací žaludů, vznikne nejkvalitnější typ iberské šunky - Jamón ibérico de bellota (zadní kýta) nebo Paleta ibérica de bellota (přední kýta).

    SPECIÁLNÍ NABÍDKA

    Při nákupu každého jamónu ibérico máte nárok na slevu na produkty uvedené na kartě daného jamónu.
    |

    Bez konzervantůSušené šunky z iberského černého prasete. 

  • Salámy

    Naše salámy vám budou připadat, jakoby byly z jiného světa. A ony vlastně i z jiného světa jsou. Jsou ze světa, v němž se chemie nahrazuje poctivými surovinami a karcinogenní konzervanty několik staletí ověřenými metodami založenými na zcela přírodních ingrediencích. Všechny naše produkty jsou 100% čisté, tj. neobsahují ani stopové množství chemických aditiv. Jsou dokonalé vyzrálé na čerstvém vzduchu a vydrží vám doma v pokojové teplotě několik měsíců. Pokud je tedy okamžitě nesníte, což se vlastně ještě nikomu nepodařilo.

    |

    Bez konzervantůPřírodně sušené salámy ze španělských hor.

  • Olivový olej

    Všechny naše oleje jsou monovarietální, extra panenské a jejich acidita nepřesahuje 0.1%. Ve srovnání s oleji, které jsou u nás běžně k dostání vás překvapí nesrovnatelně vyšší intenzita vůně a chutě a velice silný charakter jednotlivých odrůd, které vzájemně vykazují překvapivé chuťové a aromatické rozdíly.
    |

    Acidita < 0.1%Extra panenský olivový olej. 

  • Příslušenství

    Jamón a každá sušená šunka obecně chutná a voní nejlépe, pokud je čerstvě nakrájená. Sebedražší šunka z plastového balení nebude mít nikdy takové delikátní vlastnosti. Jednotlivé kousky už totiž přišly do styku se vzduchem, začaly oxidovat a rozvinuly svou charakteristickou chuť i aroma. Bohužel tedy ne u vás doma, ale v okolí průmyslové krájecí linky. Koupit plastikové balení je tedy stejně barbarské, jako byste otevřeli láhev drahého vína, nechali ho pár dní stát a pak ho opět zašpuntovali a měli za právě otevřené a svěží. Příprava delikatesy doma přitom není nikterak náročná. Udělat správně tenké plátky jamónu a tím si dopřát úžasný chuťový zážitek se naučíte již během několika dnů. Více o krájení šunky zde. Základními potřebami, jež budete ke kvalitnímu krájení potřebovat, jsou speciální nůž (cuchillo) a stojan na šunku (jamonero).

    Příslušenství uvedené v této kategorii je kromě španělské sušené šunky vhodné také pro prosciutto di Parma (parmská šunka), jambon de Bayonne a jiné sušené šunky v celku.

    |

    Příslušenství pro krájení jamónu.

  • Vína

    Pečlivý výběr someliérů michelinských restaurací Daniho Garcii Antonia a José Miguela Ramiréze. Vína prošla sítem nekonečných kol degustací při výběru dodavatelů. Výběr se tam zaměřuje nikoliv na délku zrání, ale na kvalitu vína. 

    Jsme exkluzivním dovozcem všech vín v nabídce. 

    |

    Soukromý výběr autentických španělských vín.