» ENTRESIERRAS - Cesar Romero Molina

Karta výrobce
Jméno
ENTRESIERRAS - Cesar Romero Molina
ProduktyPřírodně sušená masa v bylinkách
Používání chemických aditivNepoužívá

Oblast:

Huéscar

Granada

Andaluzie 

 

Huéscar
Výroba španělské sušené šunky - Granadul

 

Když byste stáli před Secaderem Entresierras, určitě by vás překvapilo, že se v tomto malinkém, bíle natřeném domečku právě suší jedny z největších masových specialit Andaluzie. Byl to ten samý domeček na náměstí horského městečka Huéscar, v němž rodiče Cesara Romera Molina v roce 1955 poprvé zkusili na čerstvém vzduchu usušit vepřový hřbet obalený v bylinkách. Produkt měl veliký úspěch a brzy se k lomu přidala i cabeza a cecina z hovězího masa. 

Cesar Molino v akciPřestože má Cesar odbyt na své produkty již několik let bez problémů zajištěn (museli jsme čekat 6 měsíců, než nás zařadil mezi klienty, kterým je ochoten prodat své zboží), neuvažuje o tom, že by výrobu rozšířil."Myslím si, že už by to nebylo moje lomo, cabeza a cecina.", vysvětluje nám. "Současná produkce je tak akorát velká na to, abych měl perfektní přehled o každém kousku masa, které nakládám a suším. Nezapomeňte, že každý kus masa vybírám u svého chovatele vlastníma rukama, vlastníma rukama ho nakládám a jsem to nakonec já, který každý kousek nakonec kontroluje v průběhu zrání. Mám proto 100% jistotu, že jsou moje lomo, cabeza a cecina ty nejlepší, které můžete dostat. Protože mám o všem perfektní přehled, můžu si také dovolit dělat všechno tak, jak to dělali moji rodiče, tj.  přírodně, bez použití jakýchkoliv chemických přípravků, kterými si tolik lidí dnes ulehčuje práci. Větší objem bych ovšem ale tímto způsobem nezvládl. Musel bych mít jiný, horší produkt. A to já nechci," říká Cesar. My taky ne, Cesare :-)