» Kvalita našeho jamónu

  1. Bez konzervantů a barviv

    Sůl, maso, sůl, maso, sůl, maso a tak až do nekonečna. Naše jamóny jsou bez konzervantů a barviv. Podařilo se nám v moři španělských výrobců používajících nebezpečné konzervanty v procesu výroby (zejména E-250 a E-252) navázat exkluzivní spolupráci se dvěma výrobci, kteří tím nejpřísnějším možným způsobem zachovávají tradiční postup a složení jamónu bez chemických barviv a konzervantů. Jako jediní na českém trhu tak nabízíme autentický, čistý jamón vyráběný podle tradičních postupů.

  2. Přirozený proces zrání

    Naše jamóny zrají přirozeným způsobem na horském vzduchu po dobu od 8 do 36 měsíců v závislosti na typu a velikosti kýty. Proces zrání tedy není urychlován v klimatizovaných skladech, jak je tomu u většiny výrobců ve Španělsku a chuť spolu s vůní dosahuje vyváženosti a intenzity, která je nesrovnatelná s průmyslově vyráběnými produkty.    

  3. Snížený obsah soli

    Jamón má být jemně slaný a slanost by nikdy neměla potlačovat specifickou chuť vyzrálého masa. Jelikož je ale sůl v případě výrobců, kteří nepoužívají umělá aditiva (zejména E-250 a E-252), jediným konzervantem jamónu v průběhu celého procesu, mají výrobci tendenci prodlužovat fázi solení a maso pak trpí nadměrnou slaností. Náš jamón je vyráběn za extrémně přísných hygienických podmínek, které umožňují zajistit konzervaci jamónu při relativně menším obsahu soli.

  4. Kontrola kvality každého kusu přímo u výrobce

    Přestože jsme si jisti, že námi vybraní dodavatele jsou tím nejlepším, co Španělsko může nabídnout, kontrolujeme u výrobce každou zásilku kus po kusu před odesláním do Čech. Každý jamón je opatřen jedinečným kódem. V případě reklamace tak lze dohledat přesnou historii jamónu a identifikovat případnou chybu ve výrobním procesu.

  5. Optimální podmínky skladování

    Pro skladování jamónu jsme pod dohledem zástupce španělského dodavatele zrekonstruovali staré sklepy, které se svými základními hodnotami vlhkosti a teploty co nejvíce blíží klasickému španělskému skladu zvanému bodega.