» Jamón s éčky a bez éček

ÉČKA JSOU VŠUDE
Španělský trh je stejně jako všechny ostatní evropské trhy zamořen masnými výrobky s nebezpečnými karcinogenními aditivy. Nejčastějšími a zároveň nejnebezpečnějšími jsou staří známý zabijáci E-250 (dusitan sodný) a E-252 (dusičnan draselný). Najdete je v 98% veškeré produkce španělské sušené šunky.  

ÉČKA JSOU EE
Není žádným tajemstvím, že konzumace E-250 a E-252 v sobě skrývá několik drobných nevýhod. Jednou z nich je, že se jedná o vysoce toxické látky, které komplikují okysličování organismu. Druhou pak je, že se v kyselém prostředí žaludku mění na nitrosaminy, které jsou prokazatelně karcinogenní a mnohonásobně zvyšují riziko rakoviny žaludku. Další nevýhodou je, že způsobují bolesti hlavy, kožní problémy a jsou silnými alergeny. Ne nadarmo jsou v seznamu emulgátorů označeny jako vysoce nebezpečné látky nedoporučené ke konzumaci.
 
JAMÓN BEZ ÉČEK
Tradiční výrobní proces zrání jamónu se samozřejmě bez zhoubných éček velice snadno obejde. Je však nutno klást důraz na extrémně přísné hygienické podmínky a dostatečně dlouhý proces zrání. Výsledkem je nicméně autentický přírodní produkt s blahodárnými účinky na lidský organizmus. Všechny námi nabízené jamóny jsou bez jakýchkoliv aditiv. Jedinými ingrediencemi jsou vepřové maso a sůl. 
 
DOBROU CHUŤ A HODNĚ ZDRAVÍ!