» Mango s jamónem

Na jihu Španělska se od října do konce roku plní trhy neuvěřitelným množstvím mang. Jsou intenzivní a aromatická a jejich omamná chuť se nedá srovnat s bledými zámořskými chudáky. Nejčastěji se mango jí samotné, ale často ho můžete vidět na menu kreativnějších restaurací v salátech, polévkách a omáčkách.

S jamónem mango tvoří hezky sladěný pár. Mango má na rozdíl od medového melounu tu výhodu, že se zmražené snadno dá nakrájet na tenké plátky, které se pak snadno balí s průhlednými plátky jamónu do lahodných ruliček. 

Recept

Jamón

Mango

Oloupeme mango ostrou škrabkou na brambory. Zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut do mrazáku. Poté z něj toutéž škrabkou odkrojíme tenké pruhy. Podobně široké pruhy nakrájíme z jamónu. Položíme mango na jamón a zatočíme oba plátky do malé ruličky.