Chorizo cular ibérico de cebo Zvětšit

Chorizo cular ibérico de cebo

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Přírodně sušený salám z iberských prasat s mletou sušenou paprikou. Hmotnost cca 1 300g. Bez chemických konzervantů.

Chorizo cular ibérico je králem španělských salámů. Tento kilový kousek je vyroben z masa iberských prasat, která se část svého života krmila v dubovém háji žaludy a bylinkami. Paprika zajišťující barvu choriza je sušená na slunci a posléze rozemletá na jemný prášek. Ke konzervaci se používá pouze sůl a konzervační účinky papriky. Tento salám je opravdu rustikální s velikými kusy na hrubo nasekaného masa. Vzhledem k tomu, že je v přírodním střevu, nabývá krásných a jedinečných tvarů. Tuk z iberských prasat obsahuje vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, a má tedy mnohem nižší bod tání něž běžný živočišný tuk. Salám je proto třeba podávat v pokojové teplotě, při níž se začíná "potit" (tuk začíná tát) a každý plátek se tím stává vrcholem intenzivní šťavnatosti. 

Skladování možné na jakémkoliv větraném suché místě.

Specifikace
hmotnost  cca 1 300g
délka zrání 2 měsíce
složení vepřové maso z iberských prasat, sůl, paprika, koření

výrobce a oblast původu

Embutidos zamoranos - Elier Ballesteros

Zamora

Embutidos zamoranos
Výroba španělské sušené šunky - Granadul