Simón Martín

Výrobce sušené šunky Simón Martín je jedním z nejtradičnějších producentů Jamónu ibérico ve Španělsku. Secadero  (sušárnu šunky) založil v roce 1907 ve městě Guijuelo v regionu Salamanca pra pra dědeček současného majitele proto, aby si sám sušil šunky z iberských vepřů ze své farmy. Během čtyř generací se firma rozrostla, ale nezapoměla na to, že nejdůležitější je mít kvalitní produkt. Proto mají rozsáhlé dehesy (dubové háje), kde stále pobíhají jejich vlastní iberští vepříci. Optimální sušení šunky je zajištěno vysokou nadmořskou výškou secadera (1100m nad mořem) a příznivým klimatem ovlivňovaným polohou mezi dvěma pohořimi (Sierra de Gredos y Béjar). Simón Martín si zakládá na tom, že umění výroby a sušení šunky se předává z generace na generaci a při výrobě šunky zůstávají věrni původní "receptuře" z roku 1907, tj. pouze kvalitní maso a sůl bez jiných chemických aditiv.

Současný majitel firmy se jmenuje jak jinak než Simón Martín a je to horal každým coulem. Většinu času tráví v dubových hajích, kde ho zajímají nejposlednější detaily ohledně úrody žaludů. Když nemluví o svých šunkách (o kterých se mu prý údajně i zdá), umí hezky vyprávět o historii své rodiny, která i za občanské války ve Španělsku nikdy neopustila své řemeslo. 

Simón Martín je držitelem mezinárodních ocenění za kvalitu a chuť svých iberských šunek. Opakovaně získáva zlaté medaile na mezinárodním veletrhu masných výrobků ve Frankfurtu IFFA. Především je však jeho šunka oblíbená ve Španělsku, kde se umisťuje na pŕedních místech v hodnocení společně s šunkami z Dehesy Maladua a Joselitem.

Od 7 585 Kč
Poslední kusy skladem
Vykostěná kýta de bellota ze 100% iberské rasy (tzv. pata negra) a délce zrání minimálně 36 měsíců z černého iberského prasete (100% rasa) živícího se v době tzv. montanery výhradně žaludy ve volném výběhu. Vykostěné kusy jsou vhodné k řezání na nářezovém stroji i k ručnímu...
Od 6 690 Kč
Poslední kusy skladem
Vykostěná kýta vhodná k ručnímu krájení nebo na nářezový stroj o hmotnosti podle objednávky a délce zrání minimálně 36 měsíců z černého iberského prasete živícího se v době tzv. montanery výhradně žaludy ve volném výběhu. Složení: vepřové maso, sůl.  Jako jediní na trhu...
Od 3 462 Kč
Vykostěná kýta o hmotnosti podle objednávky a délce zrání minimálně 24 měsíců z černého iberského prasete. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 
Od 3 760 Kč
Poslední kusy skladem
Vykostěná kýta je vhodná ke krájení bez stojanu o hmotnosti podle objednávky a délce zrání minimálně 30 měsíců z černého iberského prasete z volného výběhu. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 
1 290 Kč
Přírodně sušený salám z iberských prasat chovaných v dubovém háji a krmených žaludy. Hmotnost cca 1100 g. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón a sušené salámy bez chemických konzervantů a barviv. 
1 100 Kč
Poslední kusy skladem
Přírodně sušený salám z iberských prasat s paprikou. Hmotnost 900-1100 g. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón a sušené salámy bez chemických konzervantů a barviv. 
280 Kč
Přírodně sušený salám z iberských prasat chovaných v dubovém háji a krmených žaludy. Hmotnost cca 240 – 280 g. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón a sušené salámy bez chemických konzervantů a barviv. V umělém střevu.
Od 6 150 Kč
Přední noha (paleta) o délce zrání 24 - 28 měsíců z černého 100% iberského prasete živícího se v době tzv. montanery výhradně žaludy ve volném výběhu - tzv. Pata Negra. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv....
Od 19 100 Kč
Poslední kusy skladem
Jedinečný 8kg jamón bellota ze 100% iberské rasy a délce zrání minimálně 36 měsíců z černého iberského prasete (100% rasa) živícího se v době tzv. montanery výhradně žaludy ve volném výběhu. Tzv. pata negra. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně...
Od 5 400 Kč
Přední noha o délce zrání 24 - 28 měsíců z černého iberského prasete živícího se v době tzv. montanery výhradně žaludy ve volném výběhu. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv.  Červený štítek.  Zde se...
Od 3 720 Kč
Přední noha (tzv. paleta) z černého iberského prasete o délce zrání 20 - 24 měsíců. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv.  Zelený šítek. Zde naleznet více o dělení jamónu ibérico.
Od 3 600 Kč
Přední noha (tzv. paleta) z černého iberského prasete o délce zrání 20 - 24 měsíců. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv.  Tento jamón je mimo oficiální klasifikaci jamónu ibérico a nemá žádný štítek. Zde...
Od 15 900 Kč
Poslední kusy skladem
Kýta o hmotnosti podle objednávky a délce zrání minimálně 36 měsíců z černého iberského prasete živícího se v době tzv. montanery výhradně žaludy ve volném výběhu. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv....
Od 8 840 Kč
Poslední kusy skladem
Zadní noha (kýta) o hmotnosti podle objednávky a délce zrání minimálně 20 - 26 měsíců z černého iberského prasete z volného výběhu. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv.  Zelený štítek. Zde se dozvíte...
280 Kč
Přírodně sušený salám z iberských prasat chovaných v dubovém háji a krmených žaludy. Hmotnost cca 270 – 300 g. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón a sušené salámy bez chemických konzervantů a barviv. 
1 290 Kč
Přírodně sušený salám s pepřem z iberských prasat chovaných ve volném výběhu dubového lesa. V přírodním střevě. Hmotnost cca 1100 g. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón a sušené salámy bez chemických konzervantů a barviv. 
1 100 Kč
Přírodně sušený salám s paprikou z iberských prasat. Hmotnost cca 900-1100 g. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón a sušené salámy bez chemických konzervantů a barviv. 
6 450 Kč
Přední noha (paleta) o délce zrání 24 - 28 měsíců z černého 100% iberského prasete živícího se v době tzv. montanery výhradně žaludy ve volném výběhu - tzv. Pata Negra. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv....
5 700 Kč
Přední noha o délce zrání 20 - 28 měsíců z černého iberského prasete živícího se v době tzv. montanery výhradně žaludy ve volném výběhu. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. Set obsahuje speciální stojan...
4 590 Kč
Přední noha (plec) z černého iberského prasete o délce zrání 20 - 24 měsíců. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv.  Set obsahuje speciální stojan a nůž na krájení jamónu.
7 805 Kč
Zadní kýta o hmotnosti podle objednávky a délce zrání minimálně 24 měsíců z černého iberského prasete. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv.  Set obsahuje speciální stojan a nůž na krájení jamónu.
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít