Cecina de León Zvětšit

Přírodně vyzrálá jemně zauzená hovězí roštěná z Leónu. Bez chemických konzervantů. 

Sušená hovězí roštěná je tradičně specialitou z kraje Leon. Pomalé sušení na čerstvém vzduchu, které ve vlhčích měsících dosahuje až 4 měsíců, vytváří velice intenzivní a komplexní chuť, která se liší např. od vepřového loma či cabezy a přitom nevysouší maso.  

Vzhledem k intenzivní chuti je nutné krájet cecinu na opravdu průsvitné plátky. Podávejte vždy v pokojové teplotě. Alternativně můžete zakápnout olivovým olejem.

Cecinu skladujte v pokojové teplotě v suchu. Jedná se o vyzrálý produkt, který není třeba skladovat v chladu. Ideální je jí zavěsit za síťku jen tak do spižírny. Pokud ji zabalíte do neprodyšného materiálu, vystavujete se nebezpečí, že chytne na povrchu plíseň. Řez na vzduchu osychám oxiduje a tvrdne a pokud nebudete ukrajovat z ceciny více než 3 dny, je dobré pomazat řez olivovým olejem, aby zbytečně nevysychal. Budete-li mít cecinu uschovanou dlouho po té, co jí otevřete, může se stát, že bude na povrchu řezu příliš tvrdá a pak je lepší odříznout jeden či dva plátky, použít je na vaření a pokračovat v tenkých plátcích.       

Specifikace
hmotnost  cca 600g
délka zrání 4 měsíce
složení
hovězí maso, sůl 

výrobce a oblast původu

El Negrillón

BOÑAR