Jamón 100% ibérico de bellota Simón Martín Zvětšit

Jamón 100% ibérico de bellota Simón Martín Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Jedinečný 8kg jamón de bellota ze 100% iberské rasy a délce zrání minimálně 24 měsíců z černého iberského prasete (100% rasa) živícího se v době tzv. montanery výhradně žaludy ve volném výběhu. Složení: vepřové maso, sůl.

Černý štítek. Více o dělení jamónu ibérico zde.

Neobsahuje žádné konzervanty ani barviva.

Jamón ibérico de bellota Simón Martín je chloubou rodinné firmy Simón Martín s více než 100 letou tradicí. Jamón pochází z iberských vepřů z dehesy (dubového háje) z vesnice Guijuelo v proslulé jamonářské oblasti Salamaca. V období montanery (listopad až únor) se tito vepři volně potulují po rozsáhlém zalesněném území, kde se živí především žaludy. Kombinací tohoto neustálého pohybu a žaludové stravy získává maso těchto prasat charakteristickou oříškovou chuť. Šťavnatost jamónu je zaručena infiltrací sněhobílého tuku přímo do masa, který vytváří na řezu mramorování typické pro iberskou rasu prasat. Tuk je navíc převážně složen z nenasycených mastných kyselin, má nízký bod tání, a podobá de svými vlastnostmi více olivovému oleji než klasickému vepřovému tuku. Jamón je na řezu živé rubínové barvy, má nízký obsah soli a intenzivní aroma. 

V oficiálním dělení iberských šunek má tento jamón černý štítek. Je to nejvyšší jakost iberské šunky a znamená, že prase, z kterého je vyroben, mělo oba rodiče se 100% iberskou krví. Aby jamón získal černý štítek musí navíc vepř strávit minimálně 3 měsíce života chozením po dubovém háji a živit se zde výhradně z místních zdrojů - tj. převážně žaludy a kořinky aromatických bylinek. Více o dělení iberských prasat naleznete zde.

Jamón 100% ibérico de bellota Simón Martín opakovaně získává zlaté medaile za kvalitu a chuť na IFFA - nejvýznamějším veletrhu masných výrobků ve Frankfurtu. Vedle dalších mezinárodních cen, je především oceňován i ve Španělsku, kde se pravidelně v žebříčcích hodnocení iberských šunek umisťuje vedle jamónů z Dehesy Maladua nebo Joselita. 

 

Specifikace
hmotnost  podle objednávky
délka zrání 24-30 měsíců
složení vepřové maso z iberského prasete (100% rasa) krmeného ve volném výběhu žaludy, sůl
výrobce a oblast původu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca