Jamón 50% ibérico cebo Simón Martín Zvětšit

Jamón 50% ibérico cebo Simón Martín Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Zadní kýta o hmotnosti podle objednávky a délce zrání minimálně 20-26 měsíců z černého iberského prasete. Složení: vepřové maso, sůl.

Bílý štítek. Více o dělení jamónu ibérico zde.

Neobsahuje žádné konzervanty ani barviva.

Jamón ibérico cebo Simón Martín je základním iberským jamónem tradičního výrobce ze Salamancy Simóna Martína s více než 100 letou tradicí. Jamón pochází z iberských vepřů chovaných konvenčním způsobem v okolí vesnice Guijuelo v proslulé jamonářské oblasti Salamanca. Jamón ibérico cebo představuje oproti jamónu serrano vyšší kvalitativní stupeň projevující se ve vyšší infiltraci tuku do libové tkáně šunky, tmavší barvou masa, šťavnatější texturou a intenzivnější a trvalejší chutí. Tuk má oproti jamónu serrano navíc větší podíl nenasycených mastných kyselin a má proto nižší bod tání než tuk jamónu serrano z bílých prasat. Díky silnějšímu tukovému krytí vyžaduje jamón pomalé přírodní sušení na čerstvém vzduchu v průběhu dvou let. 

V oficiálním dělení iberských šunek má tento jamón bílý štítek a představuje tedy základní stupeň kategorie jamón ibérico (vyšší stupně mají zelený, červený a černý štítek). Prase může být 50%, 75% nebo 100% iberské. Více o dělení iberských jamónů naleznete zde.

Jamón ibérico cebo Simón Martín je poctivou sušenou šunkou vyrobenou tradičním způsobem bez jakýchkoliv chemických aditiv jedním z nejlepších výrobců iberských šunek ve Španělsku. Jedná se o nejlepší možný vstup do fascinujícího světa jamónu ibérico. 

Specifikace
hmotnost  podle objednávky
délka zrání 20-26 měsíců
složení vepřové maso z iberského prasete, sůl
výrobce a oblast původu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca