Doručení na výdejní místa zdarma
při objednávce nad 1 000 Kč.
Jamón ibérico - paleta selección Simón Martín Zvětšit

Jamón ibérico - paleta selección Simón Martín Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Přední noha z černého iberského prasete o délce zrání 20-24 měsíců. Složení: vepřové maso, sůl.

Tento jamón je mimo oficiální klasifikaci jamónu ibérico a nemá žádný štítek. Více o dělení jamónu ibérico zde.

Neobsahuje žádné konzervanty ani barviva.

Fotografický návod na krájení zde.

Paleta selección je vyrobena z přední kýty tmavého iberského prasete. Stejně jako všechny naše produkty je 100% přírodní, a tedy neobsahuje žádné chemické konzervanty a prochází sušením pouze na čerstvém horském vzduchu. Paleta selección od Simóna Martína se vyznačuje obzvlášť protáhlým tvarem a úzkým kopýtkem. Maso je na řezu syté rubínové barvy, chuť je jemná a mírně nasládlá. Maso vykazuje mramorování tukem typické pro iberské šunky. Tato paleta pochází z města Guijuelo - jedné z nejvyhlášenějších oblastí pro produkci iberských šunek. Prasata, ze kterých je šunka vyrobena, jsou chována přímo na farmě Simóna Martína. To dovoluje Simónovi kontrolovat celý proces výroby a zajistit tak stabilní vysokou kvalitu výsledného výrobku. Dlouhé zrání palety (minimálně 20 měsíců oproti standartním 16ti) zajišťuje této paletě jemnou ale plnou chuť "a curado" a nenapodobitelnou vůni.

Paleta selección není opatřena žádným štítkem v rámci oficiální klasifikace jamónu ibérico, protože se svými charakteristikami pohybuje mezi definovanými kategoriemi. Pochází podobně jako červený a černý štítek nejčastěji z prasat, která se pohybují ve volném výběhu dubového háje (dehesy), ale narozdíl od nich prasata nedosáhnou v dehese normou stanovenou hmotnost a po žaludové sezóně se musí dokrmovat běžným organickým krmivem.  

Více o dělení iberských prasat naleznete zde.

Specifikace
hmotnost  dle objednávky
délka zrání 20-24 měsíců
složení vepřové maso z iberského prasete, sůl
výrobce a oblast původu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca