Bez kosti Jamón ibérico cebo de campo Simón Martín Zvětšit

Bez kosti Jamón ibérico cebo de campo Simón Martín Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Zadní kýta bez kosti vhodná ke krájení bez stojanu o hmotnosti podle objednávky a délce zrání minimálně 20 měsíců z černého iberského prasete z volného výběhu. Složení: vepřové maso, sůl.

Neobsahuje žádné konzervanty ani barviva.



Zelený štítek. Více o dělení jamónu ibérico zde.

Jamón ibérico cebo de campo Simón Martín je jamónem rodinné firmy Simón Martín s více než 100 letou tradicí. Jamón pochází z iberských vepřů chovaných ve volném výběhu, který je z části tvořen dubovým hájem, z vesnice Guijuelo v proslulé jamonářské oblasti Salamanca. Volný výběh je tím, co odlišuje tento jamón od jamónu de cebo bez přívlastku de campo. Prasata se po celý svůj život aktivně hýbají a krmí se z části tím, co sami najdou a z části organickým krmivem. Pohybem prasat se masíruje tuk do svalové tkáně a jamón tak získává své charakteristické protkání nitkami bílého tuku do libového masa. Infiltrace tuku je tedy mnohem intenzivnější než u obyčejného jamónu ibérico de cebo. 

Tuk je navíc podobně jako u vyššího stupně "bellota" převážně složen z nenasycených mastných kyselin, má nízký bod tání, a podobá de svými vlastnostmi více olivovému oleji než klasickému vepřovému tuku. Jamón je na řezu živé rubínové barvy, má nízký obsah soli a intenzivní aroma. 

V oficiálním dělení iberských šunek má tento jamón zelený štítek. To znamená, že prase musí strávit svůj život ve volném výběhu, nikoliv však v tzv. dehese (na rozdíl od štítku červeného a černého). Prase může být 50%, 75% nebo 100% iberské. Více o dělení iberských jamónů naleznete zde.

Jamón ibérico cebo de campo je díky způsobu života prasat, ze kterých pochází a intenzity infiltrace tuku svou kvalitou velice podobný jamónu ibérico de bellota, přestože má ve srovnání s ním poloviční cenu. Jedná se tedy o produkt s pravděpodobně nejlepším poměrem kvalita/cena z celé naší nabídky.

Čerstvě vykoštěná kýta je ideální pro kotoučové nářezové stroje. Pro krájení nožem doporučujeme zakoupit stojan pro vykoštěnou šunku.

Reálná hmotnost může být o 5% nižší či vyšší než je objednaná hmotnost. 

Specifikace
hmotnost  podle objednávky
délka zrání 20-26 měsíců
složení vepřové maso z iberského prasete chovaného ve volném výběhu, sůl
výrobce a oblast původu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca