Zadní kýta bez kosti vhodná ke krájení bez stojanu o hmotnosti podle objednávky a délce zrání minimálně 20 měsíců z černého iberského prasete z volného výběhu. Složení: vepřové maso, sůl.
Neobsahuje žádné konzervanty ani barviva.
Zelený štítek. Více o dělení jamónu ibérico zde.
Jamón ibérico cebo de campo Simón Martín je jamónem rodinné firmy Simón Martín s více než 100 letou tradicí. Jamón pochází z iberských vepřů chovaných ve volném výběhu, který je z části tvořen dubovým hájem, z vesnice Guijuelo v proslulé jamonářské oblasti Salamanca. Volný výběh je tím, co odlišuje tento jamón od jamónu de cebo bez přívlastku de campo. Prasata se po celý svůj život aktivně hýbají a krmí se z části tím, co sami najdou a z části organickým krmivem. Pohybem prasat se masíruje tuk do svalové tkáně a jamón tak získává své charakteristické protkání nitkami bílého tuku do libového masa. Infiltrace tuku je tedy mnohem intenzivnější než u obyčejného jamónu ibérico de cebo.
Tuk je navíc podobně jako u vyššího stupně "bellota" převážně složen z nenasycených mastných kyselin, má nízký bod tání, a podobá de svými vlastnostmi více olivovému oleji než klasickému vepřovému tuku. Jamón je na řezu živé rubínové barvy, má nízký obsah soli a intenzivní aroma.
V oficiálním dělení iberských šunek má tento jamón zelený štítek. To znamená, že prase musí strávit svůj život ve volném výběhu, nikoliv však v tzv. dehese (na rozdíl od štítku červeného a černého). Prase může být 50%, 75% nebo 100% iberské. Více o dělení iberských jamónů naleznete zde.
Jamón ibérico cebo de campo je díky způsobu života prasat, ze kterých pochází a intenzity infiltrace tuku svou kvalitou velice podobný jamónu ibérico de bellota, přestože má ve srovnání s ním poloviční cenu. Jedná se tedy o produkt s pravděpodobně nejlepším poměrem kvalita/cena z celé naší nabídky.
Čerstvě vykoštěná kýta je ideální pro kotoučové nářezové stroje. Pro krájení nožem doporučujeme zakoupit stojan pro vykoštěnou šunku.
Reálná hmotnost může být o 5% nižší či vyšší než je objednaná hmotnost.
Specifikace |
hmotnost |
podle objednávky |
délka zrání |
20-26 měsíců |
složení |
vepřové maso z iberského prasete chovaného ve volném výběhu, sůl |
výrobce a oblast původu Simón Martín sl.
Guijuelo, Salamanca |
|