Jamón ibérico - paleta de cebo de campo Simón Martín Zvětšit

Jamón ibérico - paleta de cebo de campo Simón Martín Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Přední kýta z černého iberského prasete o délce zrání 20-24 měsíců. Složení: vepřové maso, sůl.

Zelený šítek. Více o dělení jamónu ibérico zde.

Neobsahuje žádné konzervanty ani barviva.

Fotografický návod na krájení zde.

Paleta ibérica de cebo de campo Simón Martín pochází přední nohy iberských vepřů chovaných ve volném výběhu, který je z části tvořen dubovým hájem, z vesnice Guijuelo v proslulé jamonářské oblasti Salamanca. Volný výběh je tím, co odlišuje tuto paletu od palety de cebo (bílý štítek) bez přívlastku de campo. Prasata jsou se po celý svůj život aktivně hýbají a krmí se z části tím, co sama najdou a z části organickým krmivem. Pohybem prasat se masíruje tuk do svalové tkáně a jamón tak získává své charakteristické protkání nitkami bílého tuku do libového masa. Infiltrace tuku je tedy mnohem intenzivnější než u obyčejného jamónu ibérico de cebo. 


Tuk je navíc podobně jako u vyššího stupně "bellota" převážně složen z nenasycených mastných kyselin, má nízký bod tání, a podobá de svými vlastnostmi více olivovému oleji než klasickému vepřovému tuku. Jamón je na řezu živé rubínové barvy, má nízký obsah soli a intenzivní aroma. 

V oficiálním dělení iberských šunek má tato paleta zelený štítek. To znamená, že prase musí strávit svůj život ve volném výběhu, nikoliv však v tzv. dehese (na rozdíl od štítku červeného a černého). Prase může být 50%, 75% nebo 100% iberské. Více o dělení iberských jamónů naleznete zde.

Paleta ibérica cebo de campo je díky způsobu života prasat, ze kterých pochází a intenzity infiltrace tuku svou kvalitou velice podobná paletě de bellota (červený a černý štítek), přestože má ve srovnání s nimo mnohem nižší cenu. Jedná se tedy o produkt s vynikajícím poměrem kvalita/cena z celé naší nabídky.

 

Specifikace
hmotnost  podle objednávky
délka zrání 20-24 měsíců
složení vepřové maso z iberského prasete chovaného ve volném výběhu, sůl
výrobce a oblast původu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca