JAMÓN IBÉRICO DE BELLOTA MANCHADO DE JABUGO Zvětšit

Kombinujte a ušetřete!

Následující prodkuty dostanete se slevou při jejich společném nákupu s JAMÓN IBÉRICO DE BELLOTA MANCHADO DE JABUGO
Salchichón sarta extra

195,50 Kč 230,00 Kč Sleva: 15 %

Přidat do košíku
Dárkové balení na jamón

99,00 Kč 110,00 Kč Sleva: 10 %

Přidat do košíku

JAMÓN IBÉRICO DE BELLOTA MANCHADO DE JABUGO Dehesa Maladua

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Bio zadní kýta o hmotnosti min. 7 kg a délce zrání min. 60 měsíců ze vzácné rasy černého iberského prasete Manchado de Jabugo živícího se v době tzv. montanery výhradně žaludy ve volném výběhu. Jedná se o nejdražší jamón na světě. Složení: vepřové maso, sůl.

Neobsahuje žádné konzervanty ani barviva. Více o tom, proč je tento jamón nejdražší na světě zde.

Tento jedinečný jamón z Dehesy Maladua je aktuálně nejdražším jamónem na světě. Pochází z převzácné rasy iberských prasat Manchado de Jabugo, která byla pod dlouhá léta považována za vyhynulou. Celková roční produkce tohoto jamónu je 42 kusů za rok. 

Unikátní rasa

Jamón pochází z unikátní iberské rasy Manchado de Jabugo (skvrnití z Jabuga), která byla po dlouhá destiletí považována za vyhynulou a která je i nyní klasifikována jako vysoce ohrožená. 

Bio chov

Prasata jsou chována v nejpřísnějším bio režimu. Jsou krmena pouze organickou stravou, kterou si sama najdou v chráněné krajinné oblasti dubového lesa. Jakákoliv léčba probíhá pouze fytoterapií nebo tradičními prostředky půstu apod. 

3 roky ve 3 hektarech v dubovém háji

Na rozdíl od běžných iberských prasat nedosahují po jednom roce života dostatečné hmotnosti a tráví tedy v dubovém háji nikoliv jedno období sklizně žaludů. ale hned tři. V průběhu těchto tří let jsou výhradně v krásném a hornatém dubovém háji rodiny Donato a živí se kromě žaludů i olivami, morušemi a bylinami. Každé prase má k dispozici 3 hektary pozemku.

Extrémně dlouhá doba zrání

Specifická anatomie vzácné rasy skvrnitých prasat vyžaduje extrémně dlouhé zrání jamónu. V aktuálním ročníku dosahuje zrání minimálně 60 měsíců, což je téměř 2 x delší zrání než u běžného iberského jamónu de bellota.

Jedinečné chuťové vlastnosti

Tři prožitá období montanery (tzv. žaludového období dubového háje) poskytují jamónu jedinečnou intenzitu žaludového aroma jamónu, které je dále obohaceno komplikovanými tóny pestré stravy oliv, bylin a jiných plodů. Intenzivní pohyb pomáhá k vysoké infiltraci tuku, který je složen z velké části z nenasycených mastných kyselin a je svým charakterem podobný olivovému oleji. Dle řízené degustace na univerzitě v Córdobě vyniká kromě extrémně tmavé barvy i výjimečně lesklý tuk bílé narůžovělé barvy a téměř tekuté konzistence. Aroma obsahuje intenzivní “pečené” tóny mandlí, ořechů a čerstvého chleba. Textura je šťavnatá. V chuti dokonalá rovnováha sladkých a slaných tónů.

 

Specifikace
hmotnost  min. 7 kg
délka zrání min. 60 měsíců
složení vepřové maso ze vzácné rasy iberského prasete Manchado de Jabugo krmeného ve volném výběhu žaludy, sůl

výrobce a oblast původu

Dehesa Maladua sl.

Jabugo, Huelva