Doručení na výdejní místa zdarma
při objednávce nad 1 000 Kč.

» Bílý chléb se salmorejem, opečenou paprikou a salchichonem

Už vám veka s hořčicí a godhajem leze krkem? Není třeba věšet hlavu. Ve spolupráci s José Miguelem, našim spřáteleným kuchařem ze Sevilly, jsme pro vás připravili inovaci klasického českého obloženého chlebíčku s našim salchichonem v hlavní roli. Je vynikající, chutná i voní a pokud použijete správné ingredience bez chemických konzervantů, bude i zdravý. Jako řípa. 

Ingredience

Bílý chléb

Salchichón bez chemických konzervantů

Salmorejo (náš recept na salmorejo najdete zde)

1 červená paprika (udělejte si jich ale více a použijte je pak do salátů, omáček k zelenině, nakládaným rybám apod.)

Olivový olej, sůl

Recept

Vyberte si hezké zralé a tlusté červené papriky, umyjte je a usušte papírovou utěrkou. Předehřejte troubu na 180-200 °C. Pekáč vytřete olivovým olejem, vyskládejte na něj papriky, osolte je jemně ze všech stran, zakápněte olivovým olejem a dejte péct na 45 minut až jednu hodinu. Papriky by měly být částečně černé. Po vyjmutí z trouby zakryjte pekáč poklicí nebo alobalem a nechte papriky 20 - 30 minut zapařit a vychladnout. Poté je svlékněte ze slupky a očistěte od semínek. Zbudou-li vám nějaké, naložte si je pokrájené do olivového oleje a můžete je v budoucnu použít na 320 nejrůznějších způsobů.

Opečte krajíc bílého chleba z obou stran 1 - 2 minuty v troubě na grilu nebo v klasickém toastovači. Potřete bohatou vrstvou salmoreja, položte 1 či 2 vrstvy pečených paprik a završte kolečky salchichonu. Buen provecho!