Recept: Kalamáry s pečenými brambory - Jamon.cz

Jaké vybrat kalamáry?

Pro tento recept se nejlépe hodí malé kalamáry, které se v konečné fázi smíchají s pečenými bramborami.

Na co si dávat pozor?

Příprava kalamárů je vždy trochu ošemetná. Větší kalamáry jdou relativně rychle do tuha. S menšími je práce lehčí, ale dbejte na to, abyste měli opravdu rozpálenou pánev (ideálně s tlustým dnem držícím teplo). Raději kalamáry opečte ve více dávkách, aby vám nestačily pustit vodu.

Varianty receptu

Nemáte-li malé brambory, můžete použít na podobně velké kusy pokrájené velké brambory. Ve Španělsku se používá hladká petržel, ale téměř identický recept můžete v Portugalsku ochutnat se zeleným koriandrem.

Kalamáry s pečenými bramborami

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít