Doručení na výdejní místa zdarma
při objednávce nad 1 000 Kč.
Salchichón ibérico cular cebo Simón Martin - 1300g Zvětšit

Salchichón ibérico cular cebo Simón Martin - 1300g Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Přírodně sušený salám s pepřem z iberských prasat v přírodním střevě. Hmotnost cca 1000-1300 g. Bez chemických konzervantů.

Salchichón cular ibérico je pokrevným bratrem choriza cular. Narozdíl od choriza, kterému vévodí intenzivní chuť sušené papriky, je salchichón jemnější s převladající chutí samotného masa a jemnou chutí pepře. Jde o salchichon ibérico a jeho maso tedy pochází ze speciální rasy černých iberských polodivokých vepřů. Nasekáné iberské maso se promíchá se solí a kořením, nacpe se do přírodního střeva a po výjimečně dlouhou dobu 4 měsíců se suší na čerstvém horském vzduchu.

Tuk z iberských prasat obsahuje vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, a má tedy mnohem nižší bod tání něž běžný živočišný tuk. Salám je proto třeba podávat v pokojové teplotě, při níž se začíná "potit" (tuk začíná tát) a každý plátek se tím stává vrcholem intenzivní šťavnatosti. 

Narozdíl od jiných výrobců je Simon Martin zároveň chovatelem a má tedy absolutní kontrolu nad prvotřídní surovinou. 

Salchichon je třeba krájet na co nejtenčí plátky, lze skladovat na dobře větraném místě v pokojové teplotě nebo v lednici. Doporučujeme střívko před konzumací odstranit.  

  

Specifikace
hmotnost  1.0 - 1.3 kg
délka zrání 4 měsíce
složení vepřové maso z iberského prasete, sůl, cukr, koření, přírodní rostlinné bílkoviny, přírodní střevo
výrobce a oblast původu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca