Salchichón - 300g Zvětšit

Salchichón - 300g El Negrillón

Přírodně sušený salám s příchutí pepře a muškátového oříšku. Bez chemických konzervantů.

Salchichón je tradiční španělský salám, ale v málokteré části Španělska se udržela tradice opravdu přírodního sušení bez urychlování nejrůznějšími chemickými aditivy. El Negrillón je jedním z mála výrobců, kteří používají pouze to nejkvalitnější maso, přírodní koření a horský vzduch. 

Nejprve vytvoří směs nasekaného vepřového a hovězího masa, soli a přírodního koření, v níž převládá pepř. Touto směsí naplní střevo, salám se poté zavěsí se do průvanu horského vzduchu vanoucího z blízkého pohoří (a národního parku) Picos de Europa. Suché a studené klima je ideální pro dokonalé zrání salchichónu.  

Všechny produkty firmy El Negrillón jsou vyrobeny z vepřového masa pocházejícího z prasat rasy Duroc. Vepři rasy Duroc, podobně jako iberská prasata, mají větší infiltraci tuku do svalové tkáně. To přináší výrobkům používajícím právě rasu Duroc větší kvalitu a šťavnatost. Duroc je také jediná rasa, se kterou se oficiálně mohou křížit právě iberská prasata aniž by ztratila certifikaci iberského prasete.

Salchichón je balený v potravinářském papíru (nikoliv ve vakuu) a můžete ho skladovat v lednici. Před konzumací doporučujeme vyndat z lednice alespoň dvě hodiny předem. Na povrchu slachichónu je ušlechtilá plíseň.

Nebudete-li jíst salám delší dobu, je dobré potřít řez olivovým olejem, abyste zpomalili vysoušení salámu. Salchichón krájejte na slabé plátky.

Specifikace
hmotnost  cca 300g
délka zrání 1 - 2 měsíce
složení vepřové maso, hovězí maso, sůl, koření

výrobce a oblast původu

El Negrillón

BOÑAR, León