Fuet artesano Zvětšit

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Přírodně sušený salám s černým pepřem. Bez chemických konzervantů.

 

Fuet je přírodně sušený dlouhý salám, který je svým složením podobný salchichónu, který má však díky svému tvaru intenzivnější chuť než salchichón. Fuet je tak zajímavým příkladem toho, jaký vliv na utváření chuti má tvar salámu a délka sušení. El Negrillón vyrábí fuet podle tradičních postupů svých předku bez použití jakýchkoliv chemických aditiv. Jedinými konzervanty jsou v jejím secaderu sůl, pepř a suché, chladné, horské klima. Jemně nasekané vepřové maso s dostatečným podílem tuku s smíchá se solí, kuličkami černého pepře a koření a zavěsí se do průvanu horského vzduchu.

Fuet skladujte v pokojové teplotě, pokud možno zavěšen na provázku. Nebudete-li jíst salám delší dobu, je dobré potřít řez olivovým olejem, abyste zpomalili vysoušení salámu. Dbejte jen na to, abych salám nebyl v příliš vlhkém prostředí.

Specifikace
hmotnost  cca 200g
délka zrání 1 - 2 měsíce
složení vepřové maso, sůl, koření

výrobce a oblast původu

Embutidos El Negrillón

BOÑAR

Výroba španělské sušené šunky - Granadul