Salchichón sarta extra Zvětšit

Salchichón sarta extra J. L. Benito

Přírodně sušený salám s příchutí pepře, česneku a oregána. Bez chemických konzervantů.

Salchichón je tradiční španělský salám, ale v málokteré části Španělska se udržela tradice opravdu přírodního sušení bez urychlování nejrůznějšími chemickými aditivy. J. L. Benito je jedním z posledních výrobců, kteří používají pouze to nejkvalitnější maso, přírodní koření a horský vzduch.

Nejprve vytvoří směs nasekaného vepřového masa z prasat rasy Duroc ze své vesnice La colilla, soli a přírodního koření, v níž převládá pepř. Touto směsí naplní střevo, salám se poté zavěsí se do průvanu horského vzduchu vanoucího z blízkého pohoří Sierra de Gredos. Suché a studené klima je ideální pro dokonalé zrání salchichónu.  

Všechny produkty firmy J. L. Benito jsou vyrobeny z vepřového masa pocházejícího z prasat rasy Duroc. Vepři rasy Duroc, podobně jako iberská prasata, mají větší infiltraci tuku do svalové tkáně. To přináší výrobkům používajícím právě rasu Duroc větší kvalitu a šťavnatost. Duroc je také jediná rasa, se kterou se oficiálně mohou křížit právě iberská prasata aniž by ztratila certifikaci iberského prasete.

Salám není nutné skladovat v lednici. Doporučuje se skladovat i konzumovat v pokojové teplotě. Nebudete-li jíst salám delší dobu, je dobré potřít řez olivovým olejem, abyste zpomalili vysoušení salámu. Salchichón krájejte na slabé plátky.

Specifikace
hmotnost  cca 350g
délka zrání 1 - 2 měsíce
složení vepřové maso, sůl, koření

výrobce a oblast původu

J. L. Benito

La Colilla, Sierra de Gredos