Jamón selección
Zadní noha o délce zrání minimálně 24 měsíců z černého iberského prasete. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv.
Tento jamón je mimo oficiální klasifikaci jamónu ibérico a nemá žádný štítek. Zde naleznete více o dělení jamónu ibérico.
SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.
Jamón selección je zvláštním iberským jamónem, protože uniká jakémukoliv oficiálnímu systému řazení. Přestože pochází z iberských prasat a jedná se tedy o plnohodnotný jamón ibérico, nelze ho tak podle zákona nazývat, protože nepatří do žádné oficiální kategorie (více o dělení jamónu ibérico)
Tento jamón je vyroben z vlastních prasat Simóna Mártina chovaných v tradiční oblasti dubových hájů u města Guijuelo. Jamón je vyroben z prasat chovaných v dubových hájích, která nedosáhnout zákonem stanovenou hmotnost v žaludové sezóne a musejí se dokrmovat konvenčním krmením. Jamón je podroben procesu zrání v přírodních "secaderech" (sušárnách), kde jsou základní parametry kontrolovány regulací proudícího vzduch.
Tento jamón je stejně jako všechny naše produkty zcela přírodním produktem vyzrálým na čerstvém vzduchu bez použití jakýchkoliv chemických aditiv. Díky přirozenému sušení zrál v přírodním secaderu bez urychlování v klimatizovaných komorách. Obsahuje pouze maso, sůl a čas.
Jamón selección Simón Martín je iberským jamónem, který se vymyká všem oficiálním kategoriím jamónu ibérico, a v rámci oficiální klasifikace mu tedy nepatří žádný štítek. Tento jamón pochází zpravidla z prasat chovaných ve volném výběhu dubového háje, která nedosáhla v průběhu tzv. montanery (žaludové sezóny) požadovaného hmotnostního přírůstku. Proto je nelze označit červeným štítkem a k požadované hmotnosti je nutno je dokrmit konvenčním krmivem.
Jamón se může pochlubit všemi nejlepšími vlastnostmi pravé iberské šunky, tj. vysokou infiltrací tukové tkáně, vysokým podílem nenasycených mastných kyselin, trvalou a intenzivní chutí s komplexními aromatickými tóny.
TYP | Ibérico - selección |
FORMÁT | Celá noha (kýta) s kostí |
DOBA ZRÁNÍ | 24 měsíců |
STRAVA | Kvalitní rostlinné krmivo a obilí |
VÝROBCE | Simón Martín |
SKLADOVÁNÍ | Suché a chladné místo |
BALENÍ | Tato šunka je vakuově balena v igelitovém obalu, vložena do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasílána v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce. |
Vepřové maso, mořská sůl.
- Bez dusitanů a dusičnanů (bez E250 a E252)
- Bez glutenu
- Bez laktózy
- Snížený obsah soli*
* Ve srovnání s jinými sušenými masovými produkty.
Energie | 1760 kJ (423 kcal) |
Tuky | 31 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g |
Sacharidy | 0,9 g |
- z toho cukry | 0,7 g |
Bílkoviny | 35 g |
Sůl | 3,8 g |
Jamón je zavakuován kvůli snadnosti manipulace a logistiky (nehrozí umaštění vnějších obalů) a rovněž pro uchování své chuti a kvality. Pokud je vakuum 100%, tj. dokonale přisáté, může šunka být uchována v tomto stavu až do konce expirace. V případě, že je vakuum porušené, je nutné šunku z obalu vyndat. Stav vakua je proto nutné pravidelně kontrolovat, občas se může stát, že nepatrná trhlinka začne nasávat vzduch až po delším čase. To pak má za následek rozvoj zrající plísně na jamónu. Před samotnou konzumací doporučujeme šunku z obalu vyjmout zhruba 24 hodin předem, kdy má při pokojových podmínkách čas na opětovné vytvrdnutí kůže a vyvanutí silného aromatu. Další důležité informace naleznete v našich často kladených otázkách.
S Vaší objednávkou obdržíte podrobný návod na krájení v papírové formě. Zde pak naleznete detailní návod krájení jamónu v elektronické podobě.
SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.