Čištění kalamárů je velice snadné a nebudete k němu potřebovat žádné speciální nástroje, ani přílišnou šikovnost. Oddělit tělo, od hlavy, vyprázdnit tělní dutinu, zbavit tělo povrchové blány a...
Queso Manchego je nejznámější španělský sýr. Pochází z oblasti La Mancha a vyrábí se z mléka tradiční rasy ovcí Manchega. Zraje minimálně 30 dní a má velice výraznou trvalou chuť, která u velmi...
Španělské churros jsou smažené "pruty" z jednoduchého těsta z pšeničné mouky, vody a soli. Nejčastěji se podávají ke snídani s horkou čokoládou. Čtou se čuros.
Nakupovat na španělské tržnici může být velký stres pokud nevíte, jak to tam chodí. Připravili jsme pro vás pár pravidel, která udělají rodilého Španěla i z pláže ožehnutého turisty.
Tapas ve Španělsku může být prakticky jakékoliv jídlo v malé podobě. Ačkoliv jsme viděli i sushi-tapas některé druhy tapas jsou přece jenom o něco známější. Následující článek vám je přiblíží a...
Když je člověk zavřený (doma, na chatě, ve vězení atd.) utíká mu čas lépe pokud má u sebe jamón. S jamónem totiž homo sapiens umí vymyslet spoustu srandy.
Velikonoce alias Semana Santa jsou ve Španělsku událostí první třídy. Vedle náboženské roviny je to doba pro setkání a společná jídla. Jednoznačný prim mezi ingrediencemi velikonočních jídel pak...
Pustili jsme se do srovnání do jisté míry nesrovnatelných produktů. Česká vařená slanina vs. anglický uzený bacon a do toho všeho sušená pancetta a ještě více sušený jamón. Podívejte se, kde všude...