Recept: Pollo al ajillo - kuře na česneku

Co je pollo al ajillo?

Pollo al ajillo neboli kuře na česneku je klasika všech španělských vnitrozemských zájezdních restaurací. Kuře opečené ve velkorysé lázni kvalitního olivového oleje s celými stroužky česneku se podává jako tapa nebo jako celá racion (porce ke sdílení). Nejčastější přílohou jsou buď brambory smažené v olivovém oleji nebo vymakanější patatas a lo pobre. Aromatická omáčka z oleje a zredukovaného vína navíc vybízí k vytření krajícem bílého chleba.

Výhodou receptu je, že je snadné dosáhnout autentické chuti rychle a bez exotických ingrediencí. Nebojte se velkého množství česneku. Oblíbená metoda neloupaných celých stroužků uvolňuje ostrou chuť česneku mírně a pomalu a samotný česnek pomalu konfituje, takže je na konci jeho chuť i konzistence jemná.

pollo al ajillo

Čtvrtek, 29. května 2025
Vše perfektní. Ty česneky nejsou vůbec špatný.
Středa, 30. října 2024
super!
Středa, 30. října 2024
Super!

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít