Recept: Pollo al ajillo - kuře na česneku

Co je pollo al ajillo?

Pollo al ajillo neboli kuře na česneku je klasika všech španělských vnitrozemských zájezdních restaurací. Kuře opečené ve velkorysé lázni kvalitního olivového oleje s celými stroužky česneku se podává jako tapa nebo jako celá racion (porce ke sdílení). Nejčastější přílohou jsou buď brambory smažené v olivovém oleji nebo vymakanější patatas a lo pobre. Aromatická omáčka z oleje a zredukovaného vína navíc vybízí k vytření krajícem bílého chleba.

Výhodou receptu je, že je snadné dosáhnout autentické chuti rychle a bez exotických ingrediencí. Nebojte se velkého množství česneku. Oblíbená metoda neloupaných celých stroužků uvolňuje ostrou chuť česneku mírně a pomalu a samotný česnek pomalu konfituje, takže je na konci jeho chuť i konzistence jemná.

pollo al ajillo

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

Slepice po montserratsku (gallina en pepitoria a la Montserrat)
Rabo de toro - býčí oháňka s jamónem
Albóndigas con tomate - masové koule
Hamburger s jamónem, polníčkem a salmorejem
Paella s mořskými plody
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít