Co jsou pečené papriky?
Pečené papriky jsou možná nejoblíbenější úprava zeleniny ve Španělské kuchyni. Často mají prodejci zeleniny malou troubu na pečení paprik a vedle čerstvého zboží prodávají i voňavé pečené červené papriky.
K čemu se pečené papriky podávají?
Využití pečených paprik je prakticky neomezené. Nejčastěji se smíchají s olejem a octem a používají se jako salát, který přichází na stůl buď jako předkrm nebo jako příloha k pečenému masu či ke smažených nebo pečených rybám.
Jaké jsou varianty receptu?
Základem jsou pečené papriky zbavené slupky. Míchají se s olejem, normálním vinným octem nebo octem Jerez z vína Sherry, občas se přidává nasekaná petržel a utřený česnek.
Na co si dávat pozor?
Příprava je velice jednoduchá. Dejte jen pozor, abyste neměli v pekáči přeplněno, protože by se vám papriky začaly vařit ve vlastní šťávě.

Recept: Pimientos asados - pečené papriky
Ingredience:
- 1 kg zralých červených paprik - kapií
- extra panenský olivový olej
- sůl
- hladká petržel
- česnek
Postup:
- Předehřejte troubu na 220 stupňů.
- Omyjte a osušte papriky Vyskládejte je na plech, zakápněte olivovým olejem, posolte a papriky vyválejte tak, aby byly obaleny ze všech stran.
- Pečte 50 minut, po třiceti minutách můžete papriky otočit.
- Vyjměte papriky z pekáče a nechte je 5 minut zapařit v hrnci či míse s poklicí. Oloupejte je a očistěte od zrníček.
- Smíchejte s 50ml olivového oleje, 1 lžící octa, 2 lžícemi nasekané petrželky a případně půlkou utřeného stroužku česneku.
- Můžete podávat jako přílohu k masu či rybám, jako samostatný salát nebo jako oblohu na chleba.
Může se sterilizovat?
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Ano, pečené papriky se mohou sterilizovat bez problému.
Napište komentář
Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!