Tapas: Pimientos asados - pečené papriky - Jamon.cz

Co jsou pečené papriky?

Pečené papriky jsou možná nejoblíbenější úprava zeleniny ve Španělské kuchyni. Často mají prodejci zeleniny malou troubu na pečení paprik a vedle čerstvého zboží prodávají i voňavé pečené červené papriky. 

K čemu se pečené papriky podávají?

Využití pečených paprik je prakticky neomezené. Nejčastěji se smíchají s olejem a octem a používají se jako salát, který přichází na stůl buď jako předkrm nebo jako příloha k pečenému masu či ke smažených nebo pečených rybám. 

Jaké jsou varianty receptu?

Základem jsou pečené papriky zbavené slupky. Míchají se s olejem, normálním vinným octem nebo octem Jerez z vína Sherry, občas se přidává nasekaná petržel a utřený česnek.

Na co si dávat pozor?

Příprava je velice jednoduchá. Dejte jen pozor, abyste neměli v pekáči přeplněno, protože by se vám papriky začaly vařit ve vlastní šťávě.

pimientos asados

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít