Tapas: Pimientos asados - pečené papriky - Jamon.cz

Co jsou pečené papriky?

Pečené papriky jsou možná nejoblíbenější úprava zeleniny ve Španělské kuchyni. Často mají prodejci zeleniny malou troubu na pečení paprik a vedle čerstvého zboží prodávají i voňavé pečené červené papriky. 

K čemu se pečené papriky podávají?

Využití pečených paprik je prakticky neomezené. Nejčastěji se smíchají s olejem a octem a používají se jako salát, který přichází na stůl buď jako předkrm nebo jako příloha k pečenému masu či ke smažených nebo pečených rybám. 

Jaké jsou varianty receptu?

Základem jsou pečené papriky zbavené slupky. Míchají se s olejem, normálním vinným octem nebo octem Jerez z vína Sherry, občas se přidává nasekaná petržel a utřený česnek.

Na co si dávat pozor?

Příprava je velice jednoduchá. Dejte jen pozor, abyste neměli v pekáči přeplněno, protože by se vám papriky začaly vařit ve vlastní šťávě.

pimientos asados

Neděle, 12. ledna 2025
Tez mohu potvrdit, je to delikatesa!
Neděle, 8. prosince 2024
... vynikajíúúúúca záležitost...neskutečně chutné,lahodné.... nikdy bych nevěřila, že pečená paprika může chutnat takhle skvěle... luxus
Nepřeložený textPřeložený text

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít