Co jsou pečené papriky?
Pečené papriky jsou možná nejoblíbenější úprava zeleniny ve Španělské kuchyni. Často mají prodejci zeleniny malou troubu na pečení paprik a vedle čerstvého zboží prodávají i voňavé pečené červené papriky.
K čemu se pečené papriky podávají?
Využití pečených paprik je prakticky neomezené. Nejčastěji se smíchají s olejem a octem a používají se jako salát, který přichází na stůl buď jako předkrm nebo jako příloha k pečenému masu či ke smažených nebo pečených rybám.
Jaké jsou varianty receptu?
Základem jsou pečené papriky zbavené slupky. Míchají se s olejem, normálním vinným octem nebo octem Jerez z vína Sherry, občas se přidává nasekaná petržel a utřený česnek.
Na co si dávat pozor?
Příprava je velice jednoduchá. Dejte jen pozor, abyste neměli v pekáči přeplněno, protože by se vám papriky začaly vařit ve vlastní šťávě.
Recept: Pimientos asados - pečené papriky
Ingredience:
- 1 kg zralých červených paprik - kapií
- extra panenský olivový olej
- sůl
- hladká petržel
- česnek
Postup:
- Předehřejte troubu na 220 stupňů.
- Omyjte a osušte papriky Vyskládejte je na plech, zakápněte olivovým olejem, posolte a papriky vyválejte tak, aby byly obaleny ze všech stran.
- Pečte 50 minut, po třiceti minutách můžete papriky otočit.
- Vyjměte papriky z pekáče a nechte je 5 minut zapařit v hrnci či míse s poklicí. Oloupejte je a očistěte od zrníček.
- Smíchejte s 50ml olivového oleje, 1 lžící octa, 2 lžícemi nasekané petrželky a případně půlkou utřeného stroužku česneku.
- Můžete podávat jako přílohu k masu či rybám, jako samostatný salát nebo jako oblohu na chleba.
Napište komentář
Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!