Recept: chřest s jamónem a hořčicovou majonézou

Chřest s jamónem jsou starými známými, dalo by se říci výbornými kamarády, kteří by spolu určitě seděli v lavici a navzájem si šli na svatbu za svědky, kdyby byli lidmi a nikoliv obyčejným chřestem a jamónem. Chřest s jamónem se nejčastěji zapéká v troubě se zralým kozím sýrem, ale my přeci jen máme nejraději variantu s teplým vařeným chřestem, kolem kterého se jako šála okolo chřadnoucího krku kamaráda omotá plátek jamónu, v nemž se z chřestu sálajícím teplem rozpouští tuky a rozlévají se pak po zeleném povrchu chřestu. Dalo by se snadno říci, že jde o jeden z nejdokonalejších pokrmů z jamónu, ale nebyla by to pravda, kdyby se nezalil hustou hořčicovou majonézou. Ta chřest s jamónem plynule propojuje a završuje tak tuto mimořádně lahodnou kombinaci. Pokud vám celý popis přijde příliš poetický, máte pravdu, ale bohužel v nás chřest s jamónem jiné než poetické nálady nevyvolává.   

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít