Salmorejo - recept na oblíbené tapas

Salmorejo (čti salmorecho) je lahodné a osvěžující rajčatové pyré ochucené kvalitním vinným octem a syrovým česnekem. Salmorejo pochází z Cordóby, kde tímto chladivým pokrmem chudí strávnící bojovali proti horku a hladu (byli-li opravdu chudí, museli se obejít bez vajíčka a jamónu). Není nic příjemnějšího než se po parném dni posadit na jednu z cordobských teras pod pomerančovníky a osvěžit se sklenkou suchého bílého vína a miskou salmoreja. Nejlepší na salmoreju je, že se dá velice snadno připravit z běžně dostupných ingrediencí i v Čechách a že chutná přijatelně i v případě, že použijete některá z těch umrlčích rajčat, kterými české supermarkety s oblibou zamořují náš trh. Uvidíte sami, že se bez geniální kombinace pikantních rajčat a octa, silné chuti jamónu, vařeného vajíčka a sametového olivového oleje brzy nebudete moci obejít.

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

Podíl masa a kostí
Sedm smrtelných hříchů páchaných při krájení jamónu
Salát s jamónem, rukolou, kozím sýrem a fíky
Domácí chipsy s jamónem
Pečené brambory s jamónem
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít