Podrobný recept na naložení čerstvých oliv od utržení ze stromu, přes zbavení hořkosti ve vodní lázní až po konečný nálev. Poslední fázi můžete použít i pro ochucení již konzervovaných oliv, které...
Jednoduchý recept na oblíbené španělské tapas k pivu. Vepřový závitek s jamónem a tvrdým sýrem osmažený v olivovém oleji připomíná nejlepší česká hospodská jídla. Chutná zaručeně všem.
Katalánské Calçots con salsa Romesco neboli jarní cibulky s omáčkou Romesco jsou možná nejznámějším receptem katalánské kuchyně. Jsou ideálním osvěžením grilovací sezóny. Můžou být předkrmem k masu...
Autentický recept na slavnou katalánskou salsu Romesco, která má téměř univerzální použití. Hodí se k vařené i pečené zelenině, k pečeným rybám i masům. Nejčastěji ji přesto uvidíte po boku...
Albóndigas con tomate jsou tapas oblíbené po celém Španělsku. Původně arabský recept se nakonec objevením rajčat překlopil do současné nejrozšířenější podoby, kterou zde uvádíme. Albóndigas...
Křupavé sardinky plněné jamónem a pečenou paprikou jsou sofistikovanou verzí obyčejných smažených ančoviček nebo sardinek. Sladká paprika s výrazným jamónem doplňují intenzivní chuť masa sardinky.
Smažené ančovičky na citrónu jsou oblíbeným tapas andaluské části španělského středomořského pobřeží. Naložení v citrónové šťávě je odlišuje od klasických smažených ančoviček.
V tomto receptu se malé nové brambory pečou pouze se solí a olivovým olejem. Je možné je podávat samotné jako tapas nebo jako přílohu k masu či rybám. Nejlepší jsou ovšem s pikantními salsami mojo...
V tomto tapas receptu se krevety krátce vaří v aromatické omáčce ze suchého sherry, česneku a jamónu. Povinností je tento recept servírovat s bílým chlebem na namáčení ve vynikající šťávě.
Oblíbený recept na tapas z cádizské oblasti Andaluzie. V na první pohled netradičním spojení jamónu a škeblí hraje roli zprostředkovatele suché sherry s velice silným aroma.
Gambas fritas neboli smažené krevety jsou obalené v těstíčku z mouky, vajec a petrželky a osmažené ve vysoké vrstvě olivového oleje. Chcete-li někoho svést k lásce k mořským plodům, neexistuje...
Gambas a la plancha (krevety na pánvi) jsou esenciální tapas španělské kuchyně. Technika a la plancha spočívá v suchém pečení krevet na vrstvě hrubé soli. Jednoduchý recept, který se většinou dělá...
Klasický pikantní dip z Kanárských ostrovů z pálivých papriček a římského kmínu, který se podává k pečeným a grilovaným masům, k rybám a k pečené zelenině.
Papas arrugadas jsou spektakulární tapas, které chutnají každému. Brambory obalené v soli se namáčejí do pikantní omáčky z koriandru mojo verde a z pálivých papriček mojo picón.