Recept: Alcachofas con jamón - artyčoky s jamónem
Příprava:
15 min.
Vaření:
20 min.
Celkem:
35 min.
Porce:
2
Ingredience:
-
4 artyčoky
- 50g jamón serrano pokrájený na plátky o šířce 1 cm
- 1/2 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- petrželová nať
- olivový olej
Postup:
-
Nakrájíme na tenké plátky cibuli a česnek.
- Očistíme artyčoky podle návodu a pokrájíme na plátky tlusté 1 cm.
- V malém hlubším hrnci s nepřilnavým dnem na středním plameni osmažíme za stálého míchání cibuli a česnek 5 minut na olivovém oleji (oleje tolik, aby pokryl celé dno).
- Přidáme plátky jamónu a artyčoky a opět za stálého míchání jemně opečeme na oleji v průběhu 3 minut.
- Snížíme oheň na minimum a přikryjeme hrnec pokličkou. Pokud váš minimální oheň není dostatečně slabý, přilijte dvě lžíce vody. Vaříme 10 minut a hotovo. Na talíři posypeme nasekanou petrželí.
Nálev se mi zdál příliš slaný, jinak dobré.
Napište komentář
Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!