Recepty

Jak naložit olivy?

Podrobný recept na naložení čerstvých oliv od utržení ze stromu, přes zbavení hořkosti ve vodní lázní až po konečný nálev. Poslední fázi můžete použít i pro ochucení již konzervovaných oliv, které...

Calçots con salsa romesco - jarní cibulky s omáčkou...

Katalánské Calçots con salsa Romesco neboli jarní cibulky s omáčkou Romesco jsou možná nejznámějším receptem katalánské kuchyně. Jsou ideálním osvěžením grilovací sezóny. Můžou být předkrmem k masu...

Alcachofas con jamón - artyčoky s jamónem

Jeden z nejjednodušších a nejchutnějších receptů s artyčokem hodící se skvěle jako samostatná tapa nebo jako příloha k pečenému masu.

Garbanzos con espinacas - cizrna se špenátem

Autentický recept na tradiční tapas vařenou cizrnu se špenátem a hustou aromatickou omáčkou z pečeného chleba a římského kmínu.

Domácí chipsy s jamónem

Recept na domácí chipsy se sušenou šunkou

Bizcocho - koláč se švestkami a mandlemi

Bizcocho je asi nejoblíbenější španělský moučník. Objevuje se snad na všech oslavách dětských narozenin a nemůže chybět na rodinných sešlostech. Těsto na bizcocho má mnoho podob, ale asi...

Na pánvi pečené houby s jamónem

Jednoduchý recept, který svádí dohromady dvě ingredience plné umami - jamón a houby.

Paella s mořskými plody

Autentický recept na snad nejznámější španělské jídlo - paella. Jedná se o ikonický španělský pokrm z rýže, který si přisvojují obyvatelé pobřeží Valencie (a Alicante). My přinášíme variantu s...

Gazpacho

Gazpacho patří ke španělskému létu stejně jako k české zimě patří svařák. Společně s paellou je gazpacho nejznámější španělské jídlo vůbec. To je také příčinou toho, že recepty na gazpacho jsou až...

Španělský bramborový salát

Španělé si libují v tzv. čistých chutích. Mají rádi když krevety chutnají po krevetách a brambory po bramborách. Když je po jejich dochucují "pouze" olivovým olejem. Následující recept je toho...

Patatas a lo pobre s chorizem (brambory s chorizem)

Chudinské brambory jsou opravdový zázrak. Jsou neuvěřitelně univerzální, hodí se jako příloha k pečenému masu i rybě, můžou ale sloužit i jako jednoduchý a hezký předkrm, jsou navíc i velice...

Smažené brambory en adobillo

Tento malažský recept představuje jednu z dalších variací na geniální invenci “chudé” lidové kuchyně. Používá ty nejzákladnější ingredience, brambory, česnek, starý chléb a vytváří z nich...

Brambor pečený v troubě s olivovým olejem

Pečené brambory s olivovým olejem jsou samotnou dření té nejelementárnější španělské kuchyně. Tradičně se jedná o recept z vnitrozemí okolo Alicante, kde toto jednoduché jídlo pomáhalo v kritických...

Brambory a olivový olej - část 1.

První článek o receptech s brambory a olivovým olejem. Dozvíte se jak dělat smažené brambory “en adobillo”, pečené plátky brambor s olivovým olejem, petrželí a česnekem a pečený brambor s olivovým...

Opečený chléb s avokádem, jamónem a olivovým olejem.

To, že se avokádo ve Španělsku masivně pěstuje, není věc zcela jasná. Avokádo, které je extrémě náročné na vodu, našlo ve Španělsku svůj druhý domov až díky technologickému zlepšení systému...

Pečené brambory s jamónem

Brambory tvoří esenciální součást španělské gastronomie. Můžeme je najít snad ve všech podobách úpravy a třeba patatas bravas (brambory na divoko) jsou snad nejoblíbenější tapou všech věků. S...

Tortilla de patatas s jamónem (chorizem)

Tortilla de patatas je v každém španělském baru jistotou, kterou nic nemůže nalomit. I v nejhorších barech ji naleznete v nadprůměrné kvalitě, domácí a čerstvou. Tortilla de patatas je prostě...

Jamón s pečenou paprikou a cibulí

Sladká pečená paprika je zejména v Andaluzii tak oblíbená, že se často prodává v pekárnách spolu s chlebem. Používá se nejrůznějším způsobem, do studených krémů, do teplých omáček k rybám, do...
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít