Houby, ačkoliv se to zrovna moc neví, mají ve španělské kuchyni také své místo. Tradiční recepty používající houby jako jednu z ingrediencí můžeme najít napříč celým Španělskem. Zde vám přinášíme lehký a chutný recept z Málagy. Houby sice na pláži nerostou, ale vzhledem k tomu, že provincie Málaga má také hory, je zde k nalezení spousta druhů hub. Pro tento recept se nejlépe hodí masáky, lišky, ryzce nebo lze sáhnout i k žampiónům.
Recept: Na pánvi pečené houby s jamónem
Příprava:
10 min.
Vaření:
10 min.
Celkem:
20 min.
Ingredience:
- Houby (nejlépe masáky, lišky, ryzce nebo žampióny)
- jamón ibérico nebo jamón serrano
- olivový olej
- bílé víno - 1 dcl (volitelné)
- česnek - 1 stroužek
- petrželová nať
Postup:
- Houby dobře očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
- Stroužek česneku očistíme a nakrájíme najemno. Jamón nakrájíme na malé kostky.
- Do pánve nalejeme olivový olej a přidáme česnek.
- Jakmile je česnek lehce osmažený (začíná chytat zlatavou barvu), přidáme na kousky nakrájené houby a jamón. Smažíme, dokud se houby nezbaví téměř veškeré vody.
- Pak přidáme bílé víno a necháme vše bez pokličky vařit, než je víno téměř vypařené. Dochutíme solí (pozor jamón je slaný, proto nejdříve ochutnáme, zda jídlo sůl potřebuje).
- Sundáme z ohně a ozdobíme nasekanou petrželkou. Ihned podáváme.
Napište komentář
Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!