Recept: Tortilla de patatas s jamónem (chorizem)

Tortilla de patatas je národním španělským jídlem. Je to na první (a možná i na druhý) pohled banální jídlo, které je tím posledním, co by si člověk ze španělské kuchyně dal, ale již třetí pohled odhalí svůdné kouzlo konfitovaných brambor a nadýchaných vajec. Jak již to s vaječnými pokrmy bývá zvykem, je tortilla zdánlivě jednoduché jídlo, které se ale málo povede naprosto dokonale. Teprve několik pokusů vás dovede k té pravé nadýchané textuře vajec. Tortilla je oblíbeným objektem nesčetných regionálních variací, dělá se s chorizem, houbami, sýrem, artyčoky, cibulí atd., ale nám samozřejmě nejvíc chutná ta s jamónem :-). Tady je:

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

Salmorejo - studený rajčatový krém
Domácí chipsy s jamónem
Slepice po montserratsku (gallina en pepitoria a la Montserrat)
Chřest s jamónem a hořčicovou majonézou
Konfitovaný brambor s chobotnicí a jamónem
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít