Recept: Opečený chléb s avokádem, jamónem a olivovým olejem.

O podivnosti avokáda

Avokádo je jeden z nejdivnějších plodů, který tato země spatřila, o tom se asi dlouze nemusíme bavit. Má pastózní konzistenci, mdlou chuť postrádající sladkost, je dost tučné a není zrovna nejlevnější. Na druhou stranu lze však jeho konzistenci nazvat krémovou, chuť jemnou a pohlížet na něj jako na vynikající zdroj mononenasycených mastných kyselin, které jsou zdravé. V Malaze i Granadě je avokádo jedním z nejčastějších plodů, používá se na přípravu sladkých mléčných koktejlů, salátů, předkrmů nebo prostě jako jednoduchá pomazánka na chleba. Jelikož se zejména v Granadě často jamón s avokádem potkávají na jednom stole, spojují někdy síly a tvoří exotické ale chutné bocadillo con aguacate y jamón.

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

Slepice po montserratsku (gallina en pepitoria a la Montserrat)
Sušená treska s jamónem
Hrách s jamónem
Rozdíl mezi českou slaninou, anglickou slaninou, pancettou a jamónem
Mýty o jamónu
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít