Recept: Smažené brambory en adobillo
Ingredience:
- 500g brambor - oloupaných a nakrájených na 1 cm tlusté plátky
- 1 dcl olivového oleje
- 1 lžička vinného octu
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sladké papriky (případně ještě 1 lžička římského kmínu)
- 1/2 lžičky černého pepře
- 2 krajíčky starého bílého chleba rozmočeného v 1 dcl vody (a vyždímaného)
- sůl
Postup:
-
Na středním plameni rozpálíme v pánvi olej. V jedné vrstvě osmažíme osolené brambory 10 minut z jedné strany a 5 minut z druhé. Dáváme pozor, aby nechytaly příliš rychle barvu - ztišíme případně plamen. Na poslední dvě minuty přihodíme 3 oloupané stroužky česneku a smažíme ze všech stran do světle hněda. Vyjmeme brambory a necháme je okapat od přebytečného tuku.
-
V moždíři vytvoříme jemnou pastu ze směsi chleba, česneku a pepře.
-
Z pánve odlijeme většinu oleje, dáme na mírný oheň, přidáme mletou papriku (a případně kmín), rozpustíme ve zbylém oleji (pozor na připálení papriky). Přidáme brambory, pastu z moždíře, 3 lžíce vody, vše pečlivě promícháme, v případě potřeby dosolíme a čekáme, než se tekutina vypaří. Sejmeme z ohně a vmícháme lžičku vinného octa.
Napište komentář
Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!