Recept: Jamón s pečenou paprikou a cibulí
Ingredience:
- červená paprika
- čerstvý kozí sýr
- cibule
- jamón
- cukr, sůl, pepř
Postup:
Vyberte si hezké zralé a tlusté červené papriky, umyjte je a usušte papírovou utěrkou. Předehřejte troubu na 180-200 °C. Pekáč potřete olivovým olejem, vyskládejte na něj papriky, osolte je jemně ze všech stran, opepřete, zakápněte olivovým olejem a dejte péct na 45 minut až jednu hodinu. Papriky by měly být hezky opečené, nebojte se, pokud budou částečně černé. Po vyjmutí z trouby zakryjte pekáč poklicí nebo alobalem a nechte papriky 20 - 30 minut zapařit a vychladnout. Poté je svlékněte ze slupky a očistěte od semínek.
Nakrájejte cibuli na tenké kroužky. Na pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni a cibuli v něm za stálého míchání osmažte od hněda. Posypte dvěma lžičkami cukru. Míchejte a počkejte, až cukr zkaramelizuje. Vyjměte cibuli a nechte ji odkapat na kuchyňském papíru.
Na plátky papriky položte sýr, posypte cibulí a přikryjte plátkem jamónu.
Napište komentář
Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!