Oblíbený recept na tapas z cádizské oblasti Andaluzie. V na první pohled netradičním spojení jamónu a škeblí hraje roli zprostředkovatele suché sherry s velice silným aroma.
Gambas fritas neboli smažené krevety jsou obalené v těstíčku z mouky, vajec a petrželky a osmažené ve vysoké vrstvě olivového oleje. Chcete-li někoho svést k lásce k mořským plodům, neexistuje...
Gambas a la plancha (krevety na pánvi) jsou esenciální tapas španělské kuchyně. Technika a la plancha spočívá v suchém pečení krevet na vrstvě hrubé soli. Jednoduchý recept, který se většinou dělá...
Klasický pikantní dip z Kanárských ostrovů z pálivých papriček a římského kmínu, který se podává k pečeným a grilovaným masům, k rybám a k pečené zelenině.
Papas arrugadas jsou spektakulární tapas, které chutnají každému. Brambory obalené v soli se namáčejí do pikantní omáčky z koriandru mojo verde a z pálivých papriček mojo picón.
Gambas pil pil jsou esencí španělského jihu. Jednoduchý recept na krevety chvilku konfitované v oleji ochuceném česnekem a chilli je jedním z nejchutnějších krevetových receptů vůbec.