Recepty

Calamares fritos - smažené kalamáry

Jeden z nejoblíbenějších tapas receptů z mořských plodů ve Španělsku. Recept obsahuje návod na čištění kalamárů a dvě varianty obalení.

Calamares con papas asadas - kalamáry s pečenými...

Jednoduchý španělský recept na kalamáry s pečenými bramborami. Poradíme, jak očistit kalamáry a na co si dát při receptu pozor.

Garbanzos con espinacas - cizrna se špenátem

Autentický recept na tradiční tapas vařenou cizrnu se špenátem a hustou aromatickou omáčkou z pečeného chleba a římského kmínu.

Gambas pil pil - krevety pil pil

Gambas pil pil jsou esencí španělského jihu. Jednoduchý recept na krevety chvilku konfitované v oleji ochuceném česnekem a chilli je jedním z nejchutnějších krevetových receptů vůbec.

Pollo al ajillo - kuře na česneku

Autentický recept na španělské kuře na česneku. Opečené kousky kuřete na oleji s výraznou omáčkou z česneku a suchého vína.

Domácí chipsy s jamónem

Recept na domácí chipsy se sušenou šunkou

Bizcocho - koláč se švestkami a mandlemi

Bizcocho je asi nejoblíbenější španělský moučník. Objevuje se snad na všech oslavách dětských narozenin a nemůže chybět na rodinných sešlostech. Těsto na bizcocho má mnoho podob, ale asi...

Na pánvi pečené houby s jamónem

Jednoduchý recept, který svádí dohromady dvě ingredience plné umami - jamón a houby.

Paella s mořskými plody

Autentický recept na snad nejznámější španělské jídlo - paella. Jedná se o ikonický španělský pokrm z rýže, který si přisvojují obyvatelé pobřeží Valencie (a Alicante). My přinášíme variantu s...

Gazpacho

Gazpacho patří ke španělskému létu stejně jako k české zimě patří svařák. Společně s paellou je gazpacho nejznámější španělské jídlo vůbec. To je také příčinou toho, že recepty na gazpacho jsou až...

Salát s jamónem, rukolou, kozím sýrem a fíky

Tento recept je variací na téma mediteránských čerstvých salátů s ingrediencemi, které jsou typicky španělské. Fíky salátu dodávají příjemnou sladkou chuť, která hezky doplňuje smetanovou chuť...

Španělský bramborový salát

Španělé si libují v tzv. čistých chutích. Mají rádi když krevety chutnají po krevetách a brambory po bramborách. Když je po jejich dochucují "pouze" olivovým olejem. Následující recept je toho...

Patatas a lo pobre s chorizem (brambory s chorizem)

Chudinské brambory jsou opravdový zázrak. Jsou neuvěřitelně univerzální, hodí se jako příloha k pečenému masu i rybě, můžou ale sloužit i jako jednoduchý a hezký předkrm, jsou navíc i velice...

Smažené brambory en adobillo

Tento malažský recept představuje jednu z dalších variací na geniální invenci “chudé” lidové kuchyně. Používá ty nejzákladnější ingredience, brambory, česnek, starý chléb a vytváří z nich...

Pečené plátky brambor s olivovým olejem, petrželí a...

Brambory se v tomto receptu spojují s vládnoucí středomořskou trojicí česneku, petržele a olivového oleje. Křupavé brambory s opečeným česnekem jsou vynikající přílohou k pečené rybě, která k nim...

Brambor pečený v troubě s olivovým olejem

Pečené brambory s olivovým olejem jsou samotnou dření té nejelementárnější španělské kuchyně. Tradičně se jedná o recept z vnitrozemí okolo Alicante, kde toto jednoduché jídlo pomáhalo v kritických...

Brambory a olivový olej - část 1.

První článek o receptech s brambory a olivovým olejem. Dozvíte se jak dělat smažené brambory “en adobillo”, pečené plátky brambor s olivovým olejem, petrželí a česnekem a pečený brambor s olivovým...

Opečený chléb s avokádem, jamónem a olivovým olejem.

To, že se avokádo ve Španělsku masivně pěstuje, není věc zcela jasná. Avokádo, které je extrémě náročné na vodu, našlo ve Španělsku svůj druhý domov až díky technologickému zlepšení systému...
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít