Gambas pil pil jsou esencí španělského jihu. Jednoduchý recept na krevety chvilku konfitované v oleji ochuceném česnekem a chilli je jedním z nejchutnějších krevetových receptů vůbec.
Bizcocho je asi nejoblíbenější španělský moučník. Objevuje se snad na všech oslavách dětských narozenin a nemůže chybět na rodinných sešlostech. Těsto na bizcocho má mnoho podob, ale asi...
Autentický recept na snad nejznámější španělské jídlo - paella. Jedná se o ikonický španělský pokrm z rýže, který si přisvojují obyvatelé pobřeží Valencie (a Alicante). My přinášíme variantu s...
Gazpacho patří ke španělskému létu stejně jako k české zimě patří svařák. Společně s paellou je gazpacho nejznámější španělské jídlo vůbec. To je také příčinou toho, že recepty na gazpacho jsou až...
Tento recept je variací na téma mediteránských čerstvých salátů s ingrediencemi, které jsou typicky španělské. Fíky salátu dodávají příjemnou sladkou chuť, která hezky doplňuje smetanovou chuť...
Španělé si libují v tzv. čistých chutích. Mají rádi když krevety chutnají po krevetách a brambory po bramborách. Když je po jejich dochucují "pouze" olivovým olejem. Následující recept je toho...
Chudinské brambory jsou opravdový zázrak. Jsou neuvěřitelně univerzální, hodí se jako příloha k pečenému masu i rybě, můžou ale sloužit i jako jednoduchý a hezký předkrm, jsou navíc i velice...
Tento malažský recept představuje jednu z dalších variací na geniální invenci “chudé” lidové kuchyně. Používá ty nejzákladnější ingredience, brambory, česnek, starý chléb a vytváří z nich...
Brambory se v tomto receptu spojují s vládnoucí středomořskou trojicí česneku, petržele a olivového oleje. Křupavé brambory s opečeným česnekem jsou vynikající přílohou k pečené rybě, která k nim...
Pečené brambory s olivovým olejem jsou samotnou dření té nejelementárnější španělské kuchyně. Tradičně se jedná o recept z vnitrozemí okolo Alicante, kde toto jednoduché jídlo pomáhalo v kritických...
První článek o receptech s brambory a olivovým olejem. Dozvíte se jak dělat smažené brambory “en adobillo”, pečené plátky brambor s olivovým olejem, petrželí a česnekem a pečený brambor s olivovým...
To, že se avokádo ve Španělsku masivně pěstuje, není věc zcela jasná. Avokádo, které je extrémě náročné na vodu, našlo ve Španělsku svůj druhý domov až díky technologickému zlepšení systému...