Recept: merluza s jamónem

Ve Španělsku patří merluza, tj. mořská štika, v Čechách též známá jako hejk, k nejpopulárnějším a také nejlevnějším rybám. Většinu roku se na na pultech rybích trhů válí čerstvé merluzy, jejichž cena málokdy přesahuje 5 Euro za kilo. Přestože má merluza poměrně velkou hlavu s obrovskou tlamou (bude se vám hodit na exkluzivní vývar), je pro svou přátelskou cenu a vynikající bílé maso velice oblíbená a připravuje se na desítky způsobů. Vařená merluza s majonézou, zapečená s rajčaty, smažená v těstíčku se zelenou majonézou, merluza a la catalana , zapečená s bešamelem a žampióny atd.

Nás ovšem zajímá jamón, a proto jsme pro vás vybrali recept, který trošku suchému masu merluzy dodává potřebnou šťávu. Opečené steaky merluzy s jemnou zeleninovou omáčkou si můžete připravit, i když nebude zrovna chřestová sezóna. Omáčka chutná stejně dobře i bez chřestu. Můžete zkusit i jinou rybu než je mořská štika, zkuste třeba naší starou dobrou štiku a řekněte nám, jaké to bylo.

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít