Opečený chléb se smaženým lilkem, pečeným rajčetem a cecinou není stejně rychlým receptem jako např. rohlík s máslem, ale pokud máte větší společnost a chcete připravit chutný předkrm, těžko budete hledat lepšího kandidáta. Intenzivní chuť hovězí ceciny je podkreslena pikantním pečeným rajčetem a na olivovém oleji smaženým lilkem. Je to prostě dobrota!
Recept: Opečený chléb se smaženým lilkem, rajčetem a cecinou
Příprava:
5 min.
Vaření:
70 min.
Celkem:
75 min.
Porce:
3
Ingredience:
1 lilek
Bílý chléb
2 zralá rajčata
Olivový olej
Postup:
- Oloupejte lilek a pokrájejte ho na plátky o tloušťce 1 cm. Posypte ho z obou stran solí a nechte ho půl hodiny odkapat ve vertikální poloze. Sůl z lilku vytáhne tekutinu a štiplavost. Poté lilek osušte papírovou utěrkou. Připravte si menší pánev, ve které zahřejte na středním plameni olivový olej. Je lepší mít menší pánev, protože vrstva oleje by měla být nejméně 3-4 cm. Paradoxně teprve při dostatečném množství není na konci smažená lilek zcela nasákly olejem. Jakmile je olej dostatečně horký, takže syčí, když do něj dáte kolečko lilku, dejte do pánve v jedné vrstvě osušené lilky a osmažte je z obou stran do hněda. Nechte je vychladnout na papírovém ubrousku.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Umytá rajčata rozkrojte na polovinu, vložte do pekáče řezem nahoru, osolte a zalijte olivovým olejem. Pečte 1 hodinu. Nebojte se, budou-li rajčata mírně zčernalá.
- Opečte krajíc bílého chleba v troubě na grilu z obou stran.
- Nasekejte lilek téměř na pastu, naneste ho ve vysoké vrstvě na chléb, přidejte pokrájená pečená rajčata i se slupkou a dva tenké plátky hovězí ceciny.
Napište komentář
Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!