Recept: tmavý chléb s guacamole a opečeným chorizem

Guacamole je samozřejmě asi tak španělské jídlo, jako je guláš český. To znamená vlastně docela dost. Přestože pochází z Mexika, uvelebilo se zejména v andaluzských kuchyní a těší se tam veliké oblibě. Avokádu se totiž na jihu Španělska daří a zejména granadská provincie je vyhlášena rozlehlými háji avokádovníků (nebo jak se ten strom jmenuje). 

Až budete vybírat avokádo, ujistěte se, že je měkké a hezky zralé, jinak na guacamole můžete na několik dní zapomenout.

Krémové guacamole je v tomto receptu doplněno křupavými kousky opečeného pikantního choriza, které tomuto receptu přináší zajímavou texturu a svěží vítr do vegetariánské bašty. 

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít