Recept: Arroz al horno - zapečená rýže s chorizem

Španělská rýže (arroz) je pravý protikladem italského risotta. Samotná rýže je tedy velice podobná té italské, ale její příprava je zcela odlišná. Italské risotto se neustále míchá, ze zrnek se uvolňuje škrob a ta postupně ztrácejí tvar, až se z nich stane jednolitá kaše. Naproti tomu se španělská rýže míchá pouze v oleji, než se k ní přidá tekutina. Pak se nechává zcela v klidu vařit, aby jednotlivá zrnka rýže byla celistvá a hezky oddělená jedno od druhého. Princip španělské rýže je jednoduchý. Základem je olivový olej, na němž se se šafránem osmaží zelenina, ryby či maso v závislosti na receptu, přidá se rýže, pečlivě se promíchá se všemi ingrediencemi, vyrovná se a zalije se vývarem či vodou. Zlaté rýžové pravidlo praví, že jedna sklenka rýže se rovná dvěma porcím a objem vody či vývaru je dvojnásobný k objemu rýže.

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít