Recept: Konfitovaný brambor s chobotnicí a jamónem

Tento recept jsme si vypůjčili od José Carlose Garcíi, který jím každý večer ohromuje hosty své michelinské restaurace Café de Paris na malažské promenádě. Je to jeden z těch receptů, který asi nebudete dělat svým dětem každý den jako svačinu do školy. Za prvé dětem moc nechutná, za druhé děti svačiny vyhazují do koše, i když jim chutnají a za třetí stejně asi nebudete mít každý den doma vařenou chobotnici a jamón ibérico de bellota. Nebo ano? Opravdu? Tak dobře, ale co ten inkoust z olihní?

Pro výjimečné příležitosti se ale hodí perfektně. Nesmírně komplexní chuť, ve které se brzy ztratíte jako v amazonském pralese, je zajímavou souhrou pomalu konfitovaného bramboru, jemné cibulové pěny, křehké chobotnice a intenzivního jamónu s rukolou. Pokud si navíc s ingrediencemi pohrajete, budete před vašimi hosty vypadat jako jeden z těch podivných molekulárních kuchařů, jejichž jídla připomínají spíše vesmírnou loď než knedlozelovepřo.

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

Pstruh po navarrsku
Almejas con fino y jamón - škeble se sherry a jamónem
Jamón s pečenou paprikou a cibulí
Chřest s jamónem a hořčicovou majonézou
Slepice po montserratsku (gallina en pepitoria a la Montserrat)
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít