Recept: Chobotnice po galícijsku - pulpo ala gallega

Pulpo a la gallega znamená v překladu chobotnice na galicijský způsob. Přestože je však typickým jídlem severozápadní části Španělska, setkáte se s ním na každém španělském rohu a dalo by se říci, že spolu s paellou patří k nejznámějším španělským jídlům. Pokud máte k dispozici chobotnici a dobrý olivový olej, je to také jedno z nejjednodušších jídel. 

Jediným úskalím tohoto receptu je tvrdost masa. Chapadla chobotnice se skládají z dlouhým a houževnatých vláken a pokud se vám nepodaří uvařit je do měkka, budou mít vaši hosti k dispozici talíř kulatých gum, které nestráví ani kráva v knize a bachoru. 

Neděle, 14. ledna 2024
Ja to prostě žeru mňam a děkuji...
Sobota, 14. října 2023
Super)

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít