Recept: krevety s extra panenským olivovým olejem

S krevetami to není vůbec jednoduché. To, co se u nás nazývá prostě krevetou, má na španělských rybích trzích mnoho různých názvů. Existují gambas, což jsou menší krevety různých barev, gambones, což jsou jejich větší bratři, růžoví či sytě rudí, langostinos, které jsou větší než krevety, mají ovšem méně výraznou chuť a v syrovém stavu šedivou barvu, quisquillas, malé téměř průhledné krevety s až fialovými tóny a camarones, prťaví korýši, ze kterých se připravuje legendární tortilla de camarónes. A to zdaleka není všechno 

Tento zcela elementární recept hezky ukazuje, jakým způsobem může čerstvé mořské plody doplnit extra panenský olivový olej. Není opravdu lepší vůně než ta, která stoupá z extra panenského olivového oleje přelitého přes horké krevety s česnekem.  

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít