Recept: Sušená treska s jamónem

O sušené tresce

Na první pohled je s podivem, jaké místo si ve španělském ráji čerstvých ryb vydobyla sušená treska ze Skandinávie. V minulosti se jednalo o levnou variantu čerstvých ryb, které vzhledem k nedostatkům chlazení nebylo možné dopravit do vnitrozemí Španělska. Je zajímavé, že již 30 km od pobřeží tradiční lokální recepty připomínají spíše kontinentální kuchyni a jedinou mořskou roli hraje sušená treska. V některých receptech lze sušenou nasolenou tresku nahradit čerstvou, ale rozdíl v textuře i chuti obou forem je obrovský a pokud máte možnost použít sušenou tresku, neváhejte. Ve Španělsku se říká, že rozdíl mez čerstvou a sušenou treskou je podobný jako rozdíl mezi jamónem a čerstvým vepřovým masem. 

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít