Recepty

Pečené brambory s jamónem

Brambory tvoří esenciální součást španělské gastronomie. Můžeme je najít snad ve všech podobách úpravy a třeba patatas bravas (brambory na divoko) jsou snad nejoblíbenější tapou všech věků. S...

Tortilla de patatas s jamónem (chorizem)

Tortilla de patatas je v každém španělském baru jistotou, kterou nic nemůže nalomit. I v nejhorších barech ji naleznete v nadprůměrné kvalitě, domácí a čerstvou. Tortilla de patatas je prostě...

Jamón s pečenou paprikou a cibulí

Sladká pečená paprika je zejména v Andaluzii tak oblíbená, že se často prodává v pekárnách spolu s chlebem. Používá se nejrůznějším způsobem, do studených krémů, do teplých omáček k rybám, do...

Sušená treska s jamónem

Sušená treska (bacalao) je strašně zajímavá a v Čechách prakticky neznámá ingredience. Ve Španělsku existuje celá řada receptů, které ji obsahují. Sušená treska hraje prim hlavně před Velikonocemi,...

Zapečené slávky s jamónem

Tento recept byl nalezen v podpalubí Kolumbovi lodi Santa María společně s poznámkou jeho cádizského kuchaře: "Kolumbus se po něm může umlátit". Ba ne, to ale neznamená, že to není jeden z...

Arroz al horno - zapečená rýže s chorizem

Recept na španělskou zapečenou rýži s chorizem a jamónem.

Mušle svatého Jakuba s petrželovou majonézou z...

Recept na opečené mušle svatého Jakuba s majonézou z extra panenského olivového oleje.

Chobotnice po galícijsku - pulpo ala gallega

Pulpo a la gallega je národním jídlem Galicie. Tradičně chobotnice vařená v měděných obrovských hrncích pokrájená na kolečka a servírována s olivovým olej a mletou paprikou na dřevěném prkénku.

Merluza con jamón - hejk (mořská štika) s jamónem

Recept na steaky mořské štiky s jamónem a omáčkou z rybího vývaru s citrónem a petrželí.

Chřest s jamónem a hořčicovou majonézou

Recept na čerstvý vařený zelený chřest s jamónem a hořčičnou majonézou.

Opečený chléb s tortillou de patatas, alioli a chorizem

Tortilla de patatas se často objevuje jako hlavní ingredience v nejrůznějších obložených bagetách (bocadillo) či v jedno či dvouhubkách (montaditos). Zde v triu s chorizem a česnekovou majonézou...

Opečený chléb s domácí majonézou, ztraceným vejcem a...

Recept na domácí majonézu z olivového oleje, která spolu se ztraceným vejcem a opečenými plátky cabecery de lomo (sušené krkovice) tvoří základ pro tento jednoduchý recept.

Opečený chléb se smaženým lilkem, rajčetem a cecinou

Recept na opečený chléb s pečenými rajčaty a pomazánkou z lilku.

Tmavý chléb s guacamole a opečeným chorizem

Jednoduchý recept na chléb s guacamole a kousky opečeného choriza.

Bílý chléb se salmorejem, opečenou paprikou a...

Opulentní obložený chléb se salchichónem, cordóbským rajčatovým krémem salmorejem a plátkem pečené papriky.

Konfitovaný brambor s chobotnicí a jamónem

Kreativní recept ze Španělského jihu na hezky prezentované hrobečcích z chobotnice, konfitované brambory a jamónu ibérico.

Chléb s rajčetem, olejem a jamónem

Chléb s rajčetem, olejem a jamónem je složitější téma, než by se na první pohled mohlo zdát. První problém spočívá v chlebu, druhý v rajčeti, třetí v oleji a čtvrtý, jak si již ti nejchytřejší z...

Fenykl s jamónem a vejcem

Fenykl s jamónem a vejcem je tradiční aragonský pokrm. Anýzová chuť fenyklu tu jde hezky ruku v ruce s chutí jamónu.
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít