Recept: Autentické španělské churros (čuros)

Churros chutnají lépe, než se na papíře či obrazovce může zdát.

Těsto

Na těstu nelze vlastně nic zkazit, budete-li se řídit následujícími radami:

  1. Dávejte pozor na to, aby se vám voda nevyvařila. Vařte ji pod pokličkou a hlídejte, abyste mouku hodili ihned, jakmile začne vařit.
  2. Na mouce příliš nezáleží. Stejného výsledku podle našich zkušeností dosáhnete s jakoukoliv hladkou pšeničnou moukou.
  3. Vyplatí se těsto dohníst v ruce, abyste vyloučili jakékoliv suché místo.

Smažení

Oleje je třeba docela dost. Pokud děláte pouze množství uvedené zde, nepřehánějte to s velikostí pánve, abyste do něj nemuseli vlít celou láhev. Slunečnicový olej postačí, můžete ho na smažení churros použít opakovaně. Churros nezanenávají žádné kousky, které by se v oleji přepalovaly. Churros by měly být opravdu v oleji cele ponořeny. Ideální teplota je 170-180 stupňů. Zkuste nejprve osmažit malý kousek a ověřte, jestli je není po osmažení do křupava uvnitř syrový. Nemáte-li teploměr, můžete zkusit starý španělský trik s kouskem chleba. Pokud začne syčet, je olej hotový. Z oleje by se ještě nemělo kouřit.

Servírování

Churros se jedí buď neobalené a namáčejí se pak do kávy s mlékem či horké husté čokolády. Anebo se obalují v cukru či ve směsi cukru a skořice. Poslední varianta je naše nejoblíbenejší stejně jako ve většině Jižní Ameriky.

Neděle, 12. listopadu 2023

nejlepší

Neděle, 17. září 2023

Chutné

Sobota, 15. dubna 2023

Recept super. Lehký, srozumitelný. Dnes na večer mě napadlo je udělat a na první pokus 1* Výborné. Díky za recept. Lucie

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít