Fenykl s jamónem a vejcem

Fenykl s jamónem a vajíčkem je tradiční aragonský pokrm, kterému se nejlépe daří v průběhu Pašijového týdne v malinkém městečku Los Fayos. Na Žluté úterý se sejdou věřící na společnou večeři, jejímž vrcholem je právě fenykl s jamónem a vejcem. Co se děje poté, nám již není známo. Jméno "Škaredá" nebo také "Černá" středa však nic hezkého neslibuje.

Fenykl má výraznou anýzovou chuť, která zajímavě doplňuje vyzrálou chuť jamónu. Jedinou nevýhodou tohoto jídla je jeho nepříliš atraktivní vzhled, na jehož základě náš dvorní fotograf odmítl dát do hlavičky jeho fotografii. Citujeme: "Tohle nejde vyfotit!". Najdete jí úplně dole, skrytou před zraky všetečných koukalů. Díky tomu se nejedná o jídlo, které by kdy mělo šanci dobýt svět, ale když si ho uvaříte, ochutnáte autentickou aragonskou kuchyni v její nejzákladnější formě.

fenykl s vejcem a jamónem
Obr.: Fenykl s vejcem a jamónem rozhodně nepatří k nejfotogeničtějším jídlům na celém světě

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít