Tapas: Almejas con fino y jamón - škeble se sherry a jamónem - Jamon.cz

Co jsou almejas con fino y jamón?

Chutné tapas ze západní části Andaluzie. Škeble se vaří v aromatické omáčce z papriky, suchého sherry a jamónu. 

Čím lze nahradit fino?

Fino můžete nahradit jakýmkoliv jiným suchým sherry - Manzanilloa, Palo cortado apod. Nemáte-li suché sherry, použijte raději suché bílé víno než sherry sladké. Výsledek je pak sice jiný, ale také uspokojivý.

Jak nejlépe očistit škeble?

Nejprve vyberte otevřené a polámané škeble, ty můžete vyhodit. Poté ty neporušené ponořte na 25 minut do studené vody, kde vyloučí přebytečný písek. Pak je ještě opláchněte studenou vodou.

Na co si dávat pozor?

Recept je opravdu jednoduchý. Rozmíchejte dobře mouku s paprikou, aby se neutvořily cucky a paprika se nepřipálila. Je ale na druhou stranu papriku dobře promíchat s olejem, aby nejlépe pustila barvu. Před osolením jídlo ochutnejte, určitě bude potřebovat trochu soli, ale méně než byste čekali, protože jamón i škeble jsou slané.

Škeble se suchým víne a jamónem

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít