Tapas

Tapas jsou malé porce určené ke sdílení, míšení a ochutnávání. Tapas jsou základem španělského způsobu stolování. V této sekci naleznete neustále rostoucí výběr nejoblíbenějších receptů.

Almejas salteadas - škeble na pánvi s česnekem a...

Jednoduchý recept z andaluského pobřeží na tradiční škeble na víně s česnekem a petrželí. Dozvíte se také, jak škeble očistit a zbavit písku.

Flamenquín - masová rolka s jamónem

Jednoduchý recept na oblíbené španělské tapas k pivu. Vepřový závitek s jamónem a tvrdým sýrem osmažený v olivovém oleji připomíná nejlepší česká hospodská jídla. Chutná zaručeně všem.

Salsa Romesco - omáčka Romesco

Autentický recept na slavnou katalánskou salsu Romesco, která má téměř univerzální použití. Hodí se k vařené i pečené zelenině, k pečeným rybám i masům. Nejčastěji ji přesto uvidíte po boku...

Pimientos asados - pečené papriky

Recept na v troubě pečené papriky, které se ve španělské kuchyni používají jako příloha k pečenému masu, rybám nebo jako samostatný salát či tapas.

Albóndigas con tomate - masové koule

Albóndigas con tomate jsou tapas oblíbené po celém Španělsku. Původně arabský recept se nakonec objevením rajčat překlopil do současné nejrozšířenější podoby, kterou zde uvádíme. Albóndigas...

Sardinas rebozadas con jamón y pimiento - sardinky...

Křupavé sardinky plněné jamónem a pečenou paprikou jsou sofistikovanou verzí obyčejných smažených ančoviček nebo sardinek. Sladká paprika s výrazným jamónem doplňují intenzivní chuť masa sardinky.

Boquerones al limón - smažené ančovičky na citrónu

Smažené ančovičky na citrónu jsou oblíbeným tapas andaluské části španělského středomořského pobřeží. Naložení v citrónové šťávě je odlišuje od klasických smažených ančoviček.

Papas asadas con mojo - pečené brambory s pikantním...

V tomto receptu se malé nové brambory pečou pouze se solí a olivovým olejem. Je možné je podávat samotné jako tapas nebo jako přílohu k masu či rybám. Nejlepší jsou ovšem s pikantními salsami mojo...

Gambas con fino y jamón - krevety se sherry a jamónem

V tomto tapas receptu se krevety krátce vaří v aromatické omáčce ze suchého sherry, česneku a jamónu. Povinností je tento recept servírovat s bílým chlebem na namáčení ve vynikající šťávě.

Almejas con fino y jamón - škeble se sherry a jamónem

Oblíbený recept na tapas z cádizské oblasti Andaluzie. V na první pohled netradičním spojení jamónu a škeblí hraje roli zprostředkovatele suché sherry s velice silným aroma.

Gambas fritas - smažené krevety v těstíčku

Gambas fritas neboli smažené krevety jsou obalené v těstíčku z mouky, vajec a petrželky a osmažené ve vysoké vrstvě olivového oleje. Chcete-li někoho svést k lásce k mořským plodům, neexistuje...

Gambas a la plancha - krevety na pánvi

Gambas a la plancha (krevety na pánvi) jsou esenciální tapas španělské kuchyně. Technika a la plancha spočívá v suchém pečení krevet na vrstvě hrubé soli. Jednoduchý recept, který se většinou dělá...

Mojo verde - zelená pikantní salsa

Mojo verde je svěží zelená pikantní salsa. Hodí se především k pečeným rybám a pečené zelenině. Je velice oblíbená na Kanárských ostrovech.

Mojo picón - červená pikantní salsa

Klasický pikantní dip z Kanárských ostrovů z pálivých papriček a římského kmínu, který se podává k pečeným a grilovaným masům, k rybám a k pečené zelenině.

Papas arrugadas - zvrásněné brambory

Papas arrugadas jsou spektakulární tapas, které chutnají každému. Brambory obalené v soli se namáčejí do pikantní omáčky z koriandru mojo verde a z pálivých papriček mojo picón.

Calamares fritos - smažené kalamáry

Jeden z nejoblíbenějších tapas receptů z mořských plodů ve Španělsku. Recept obsahuje návod na čištění kalamárů a dvě varianty obalení.

Calamares con papas asadas - kalamáry s pečenými...

Jednoduchý španělský recept na kalamáry s pečenými bramborami. Poradíme, jak očistit kalamáry a na co si dát při receptu pozor.

Gambas pil pil - krevety pil pil

Gambas pil pil jsou esencí španělského jihu. Jednoduchý recept na krevety chvilku konfitované v oleji ochuceném česnekem a chilli je jedním z nejchutnějších krevetových receptů vůbec.
  • 1
  • 2
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít