Tapas

Tapas jsou malé porce určené ke sdílení, míšení a ochutnávání. Tapas jsou základem španělského způsobu stolování. V této sekci naleznete 

Jsou samozřejmě tapy tradičnější a méně tradiční, ale i ty úplně nejméně tradiční jsou pořád ještě tapas.

Salsa Romesco - omáčka Romesco

Autentický recept na slavnou katalánskou salsu Romesco, která má téměř univerzální použití. Hodí se k vařené i pečené zelenině, k pečeným rybám i masům. Nejčastěji ji přesto uvidíte po boku...

Alcachofas con jamón - artyčoky s jamónem

Jeden z nejjednodušších a nejchutnějších receptů s artyčokem hodící se skvěle jako samostatná tapa nebo jako příloha k pečenému masu.

Pimientos asados - pečené papriky

Recept na v troubě pečené papriky, které se ve španělské kuchyni používají jako příloha k pečenému masu, rybám nebo jako samostatný salát či tapas.

Albóndigas con tomate - masové koule

Albóndigas con tomate jsou tapas oblíbené po celém Španělsku. Původně arabský recept se nakonec objevením rajčat překlopil do současné nejrozšířenější podoby, kterou zde uvádíme. Albóndigas...

Sardinas rebozadas con jamón y pimiento - sardinky...

Křupavé sardinky plněné jamónem a pečenou paprikou jsou sofistikovanou verzí obyčejných smažených ančoviček nebo sardinek. Sladká paprika s výrazným jamónem doplňují intenzivní chuť masa sardinky.

Papas asadas con mojo - pečené brambory s pikantním...

V tomto receptu se malé nové brambory pečou pouze se solí a olivovým olejem. Je možné je podávat samotné jako tapas nebo jako přílohu k masu či rybám. Nejlepší jsou ovšem s pikantními salsami mojo...

Gambas con fino y jamón - krevety se sherry a jamónem

V tomto tapas receptu se krevety krátce vaří v aromatické omáčce ze suchého sherry, česneku a jamónu. Povinností je tento recept servírovat s bílým chlebem na namáčení ve vynikající šťávě.

Almejas con fino y jamón - škeble se sherry a jamónem

Oblíbený recept na tapas z cádizské oblasti Andaluzie. V na první pohled netradičním spojení jamónu a škeblí hraje roli zprostředkovatele suché sherry s velice silným aroma.

Gambas fritas - smažené krevety v těstíčku

Gambas fritas neboli smažené krevety jsou obalené v těstíčku z mouky, vajec a petrželky a osmažené ve vysoké vrstvě olivového oleje. Chcete-li někoho svést k lásce k mořským plodům, neexistuje...

Gambas a la plancha - krevety na pánvi

Gambas a la plancha (krevety na pánvi) jsou esenciální tapas španělské kuchyně. Technika a la plancha spočívá v suchém pečení krevet na vrstvě hrubé soli. Jednoduchý recept, který se většinou dělá...

Mojo verde - zelená pikantní salsa

Mojo verde je svěží zelená pikantní salsa. Hodí se především k pečeným rybám a pečené zelenině. Je velice oblíbená na Kanárských ostrovech.

Mojo picón - červená pikantní salsa

Klasický pikantní dip z Kanárských ostrovů z pálivých papriček a římského kmínu, který se podává k pečeným a grilovaným masům, k rybám a k pečené zelenině.
  • 1
  • 2
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít