Recept: Flamenquín - masová rolka s jamónem
Příprava:
10 min.
Vaření:
6 min.
Celkem:
16 min.
Porce:
2
Ingredience:
- 2 x tenké vepřové filety asi 100 g
- Jamón serrano na plátky 100 g
- Mouka na obalování
- 1 x vejce
- Strouhanka na obalování
- Ovčí případně kravský tvrdý sýr na plátky 100g
Postup:
- Vepřové filety rozklepete na tenko a okrojíte je do obdélníkového tvaru (ořezky můžete rovněž obalit v trojobalu). Osolte z obout stran.
- Na obdélníky z vepřového masa vyskládejte jamón serrano a plátky sýru. Nechte dlouhé hrany, podle nichž budete skládat, volné, abyste dobře mohli zarolovat závitky.
- Stočte filety do sebe těsně tak, aby náplň byla uvnitř, a aby náplň nevylézala ven. Rolky musí být kompaktní, musíte je srolovat opravdu těsně.
- Závitky obalíme v mouce, osoleném rozšlehaném vejci a strouhance, čili v klasickém trojobalu.
- Nalijte do pánve dostatečné množství olivového oleje (min. 1.5 cm) a smažte na středním plameni po dobu cca. 4 minuty z obou stran.
- Hotové flamenquíny nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte jako tapas nakrájené na palec tlusté kroužky s párátkém a alioli.
Skvělý recept!
Napište komentář
Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!