Tapas: Gambas fritas - smažené krevety v těstíčku - Jamon.cz

Co jsou gambas fritas?

Gambas fritas neboli smažené krevety jsou oblíbené španělské tapas. Bývají servírovány buď jako samotné tapas nebo jako součást větší fritury mixty (směs různých smažených plodů moře). 

Jaké krevety použít?

Na tento recept se hodí pouze nevařené, dostatečně velké krevety. Můžete použít i krevety vyloupané, přestože tradiční prezentace zanechává ocásek jako přírodní držátko. Je možné koupit i polovyloupané mražené krevety. Krevety je třeba před smažením rozmrazit.

Jak rozmrazit mražené krevety?

Dejte mražené krevety do pevné igelitové tašky a ponořte je do studené vody. Během cca 15 minut budou rozmrazené. Krevety mají to štěstí, že se jejich konzistence příliš nenaruší ani při rychlém rozmrazení, které se jinak nikdy nedoporučuje.

Na co si dát pozor?

Těstíčko by nemělo být příliš řídké. Raději tedy hustší než naopak. Krevety často těstíčko dále rozředí. Smažte zprudka velice krátkou dobu.

Jaké jsou varianty receptu?

Malé krevety se často smaží celé neloupané. Recepty se pak liší ve způsobu a složení obalování. Nejjednodušší je obalování v mouce, dále ve vejcích a v mouce, v lehce fermentovaném těstíčku (náš případ), do něhož se někdy přidává utřený česnek, šafrán a zejména pro barvu hladká petrželka.

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít